21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportMustea: Şi Ponta ar trebui amendat în legătură cu intonarea trunchiată a...

Mustea: Şi Ponta ar trebui amendat în legătură cu intonarea trunchiată a Imnului la meciul cu Franţa

Deputatul PDL Răzvan Mustea susţine că preşedintele PSD ar trebui amendat în legătură cu intonarea trunchiată a Imnului Naţional la meciul cu Franţa, preşedintele OTPDL invocând declaraţii ale lui Victor Ponta potrivit cărora referirea la Traian ar trebui eliminată, scrie Mediafax.

„Intonarea trunchiată a Imnului Naţional în debutul meciului de fotbal România-Franţa de aseară ne arată unde pot duce declaraţiile teribiliste, emise în spaţiul public, de către lideri politici. După cum semnala şi presa, în urmă cu trei luni, co-preşedintele USL, Victor Ponta, susţinea, probabil fără să gândească în prealabil, că «până şi la Imnul României tre’ să facem o schimbare: strofa cu Traian o să plece»”, scrie Mustea.

Potrivit acestuia, „prin această abordare jenantă, Ponta a deschis atunci un drum periculos: cel al politizării Imnului Naţional”.

„Nu întâmplător omiterea, aseară, a unor pasaje din imn a fost pusă, de către cel care l-a intonat, pe seama temerii că versurile puteau fi interpretate politic. Consider că incidentul de pe stadion poate intra în manuale ca exemplu al efectelor iresponsabilităţii omului politic. Victor Ponta şi-a făcut o obişnuinţă din a ataca orbeşte absolut tot ce mişcă în ţara asta, numai pentru că este condusă de Traian Băsescu. Din păcate, de declaraţiile sale iresponsabile nu au scăpat nici simbolurile naţionale. De aici şi până la terfelirea Imnului României nu a fost decât un pas. Dacă l-au amendat pe Marcel Pavel, autorităţile ar trebui să-l amendeze şi pe Victor Ponta. În fond, unul a politizat problema sugerând scoaterea pasajului din imn, celălalt a executat”, afirmă deputatul PDL.

Interpretul Marcel Pavel a cântat într-o variantă modificată imnul naţional, în debutul partidei România-Franţa, renunţând la versurile „Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!”, el explicând că- a fost alegerea sa, agreată şi de FRF.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Marcel Pavel vor fi amendaţi, miercuri, cu câte 5.000 de lei, pentru intonarea imnului naţional cu alt text, înaintea meciului România – Franţa, jucat, marţi seară, pe Naţional Arena.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă