23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportMRU, despre afirmaţiile lui Corlăţean: Ar trebui să-i cerem demisia. Poziţia Guvernului...

MRU, despre afirmaţiile lui Corlăţean: Ar trebui să-i cerem demisia. Poziţia Guvernului se află împotriva intereselor naţionale

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a comentat, sâmbătă, afirmaţiile făcute de ministrul de Externe, Titus Corlăţean, privind dezisteresul pentru Schengen, dacă aderarea să amână din nou. Astfel, Ungurenu a catalogat declaraţiile acestuia ca fiind o greşeală incredibilă, fiind sprijinită în mod surprinzător de Guvern, potrivit Mediafax.

„Este o greşeală incredibilă a ministrului de Externe, sprijinită şi de domnul prim-ministru. Este vorba de nepricepere, traduce politica externă în termenii emoţiilor. Aici nu e vorba de politică de glandă, ci de poliiică naţională. Poziţia guvernului este una antiueropeană, care se află împotriva intereselor naţionale”, a spus Ungureanu.

Acesta a precizat că afirmaţiile ministrului ar trebui să facă obiectul unei şedinţe CSAT. De asemenea, preşedintele Forţei Civice a spus că îl va ruga pe preşedintele comisiei de politică externă să-l convoace pe ministrul de Externe pentru a i se explica această chestiune.

„Puterea este supărată pe faptul că România trebuie să îndeplinească nişte angajamente luate în 2007. Şi pentru că nu poate, se răzbună pe toată lumea şi trage de urechi responsabilii europeni şi în România spune că s-au pus standarde ridicate pentru noi, mai bine ne lăsăm de Europa. Aceşti domni nu au interesul ca România să fie europeană. Riscul este descris de un cuvât simplu: neseriozitate. România devine din ce în ce mai puţin credibilă”, a mai spus Ungureanu.

El mai consideră că România devine exemplul negativ al procesului de extindere la nivelul UE.

„Toate vor fi judecate în raport cu noi. O să ajungem pe seama guvernării USL să auzim tot mai multe voci: regretăm că România a devenit membră UE. Pentru mine Titus Corlăţean este o enigmă etică, nu-i găsesc loc în politica naţională. Pe bună dreptate ar trebui să-i cerem demisia. Este o mare dezamăgire”, a conchis Ungureanu.

Titus Corlăţean, a declarat ieri că o nouă amânare a aderării României la Schengen pe 7 martie va afecta “credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...
Ultima oră
Pe aceeași temă