20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSportMotiune de cenzura cu peripetii

Motiune de cenzura cu peripetii

Liderii PD isi exprimau ieri speranta ca astazi sa reuseasca depunerea la Parlament a motiunii de cenzura, insa aseara textul acesteia nu era inca finalizat.

Textul motiunii a fost redactat in paralel de o echipa de consilieri de la PD si de o echipa de la PLD condusa de Raluca Turcan. Motiunea, cu titlul "Sa plece Guvernul Tariceanu", este structurata pe mai multe capitole de critici punctuale la adresa activitatii Guvernului. Astfel, capitolul pentru Sanatate, intocmit de deputatul Sorin Paveliu, de la PLD, exprima critici la adresa reformei lui Nicolaescu, capitolul dedicat Agriculturii acuza Guvernul ca nu a declarat zone calamitate in urma secetei, astfel ca agricultorii nu au putut fi ajutati financiar. Motiunea ar urma sa atace, de asemenea, Ordonanta privitoare la interzicerea comercializarii produselor lactate de catre tarani, precum si deficientele inregistrate la accesarea fondurilor europene care au dus la pierderea a 500 de milioane de euro de catre statul roman. Potrivit unor surse din conducerea PD, Emil Boc, presedintele partidului, urma sa soseasca aseara la Bucuresti pentru a-si da acordul asupra textului final al motiunii de cenzura, astfel incat acesta sa fie depus astazi la Parlament.
Democratii au strans si ieri semnaturi pentru motiunea de cenzura, dar nu reusisera sa obtina toate cele 117 semnaturi necesare deoarece nu semnasera inca de la PLD decat opt parlamentari. Sursele citate sustin ca democratii au promisiuni din partea grupului de independenti condus de Corneliu Ciontu, precum si din partea unora dintre parlamentarii PC ca vor sustine motiunea de cenzura. Catre seara se optase pentru varianta PD care contesta in textul motiunii legitimitatea actualului guvern ca urmare a esecului de la referendum. In aceste conditii, PSD nu va mai sustine motiunea deoarece esecul este inclusiv al social-democratilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă