21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportMonica Macovei: Voi sesiza PE pentru încălcarea statului de drept. România ar...

Monica Macovei: Voi sesiza PE pentru încălcarea statului de drept. România ar putea rămâne fără drept de vot în Consiliu

Europarlamentarul PDL Monica Macovei va sesiza Parlamentul European cu privire la situaţia politică din România. Macovei a invocat articolul 7 din tratatul privind Uniunea Europeană, care prevede că drepturile unui stat membru pot fi suspendate, inclusiv dreptul de vot în Consiliu, atunci când se constată nerespectarea legii şi a democraţiei, scrie HotNews.ro.

„Art 7. din tratatul privind UE, care prevede că drepturile unui stat membru pot fi suspendate, inclusiv dreptul de vot în Consiliu, atunci când se constată încălcarea statului de drept, stat de drept înseamnă respectarea legii şi a democraţiei, o astfel de decizie se poate lua, desigur, în situaţii excepţionale, se poate lua la propunerea PE sau a Comisiei Europene, cu aprobarea PE; eu vreau să cer acest lucru, tocmai pentru a-mi apăra ţara; dacă am muncit ca să intrăm în UE, împreună cu toţi românii, trebuie să ne apărăm… o să încep cu Parlamentul European, cu Comisia, deocamdată vorbesc cu comisari, cu toată lumea”, a spus Macovei la TVR Info.

Monica Macovei a reiterat faptul că ceea ce se întâmplă în România este foarte grav:”e colosală ameninţarea; eu nu cred că lumea înţelege ce se întâmplă, trebuie să lăsăm deoparte simpatiile şi antipatiile; trebuie să ne păstrăm fragila democraţie, care înseamnă respectarea legii şi dacă nu se poate altfel, ieşim şi în stradă pentru asta….oamenii trebuie să iasă în stradă, cu flori ale, cu cămăşi albe, cu ce vor ei, dar nu putem să acceptăm…contează încălcarea legii, în fiecare minut de 20 de ore încoace ca să acapareze puterea, ori oamenii ăştia în continuare vor face la fel, îi vor fura, îi vor minţi, vor încălca legea şi cu nea Ion şi cu oricine altcineva”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă