22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSportMonica Macovei: Ministrul Iordache are de făcut un singur lucru - să...

Monica Macovei: Ministrul Iordache are de făcut un singur lucru – să ia act de cerința celor peste 100.000 de români care au ieșit pe străzi și să retragă OUG privind grațierea

Europarlamentarul Monica Macovei susține că ministrul Justiției, Florin Iordache, ar trebui să retragă OUG privind grațierea și modificarea Codului penal și de procedură penală, după ce peste 100.000 de persoane au ieșit, duminică seara, în stradă, pentru a-și arăta nemulțumirea față de aceste proiecte.

În opinia sa, adevărata consultare publică a avut loc în stradă

„Peste 100.000 de români au spus NU grațierii și modificării Codurilor din justiție Ministrul Iordache are de făcut un singur lucru: să ia act de cerința celor peste 100.000 de români care au ieșit duminică seara pe străzi în mai multe orașe din țară și să retragă cele două Ordonanțe de urgență”, a precizat Monica Macovei, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul mai precizează că, prin intrarea în vigoare a ordonanțelor, infracțiunile de corupție ar fi anulate.

„Oamenii nu se mai lasă păcăliți, au înțeles clar că scopul OUG-urilor este să îi scape pe politicieni și pe oligarhi de închisoare și de viitoare pedepse. Oamenii au înțeles clar că principalul beneficiar al celor două ordonanțe este Dragnea, că Voiculescu abia așteaptă să iasă din închisoare, că Tăriceanu, Ponta, Șova și mulți alții vor să scape de dosarele penale pe care le au. Și că toți politicienii care au furat și prietenii lor să rămână cu averile obținute ilegal neatinse. Chiar și câteva minute în care ar fi publicate și ar intra în vigoare, ordonanțele de urgență își produc efectele – pedepsele sunt grațiate, infracțiuni de corupție sunt anulate”, mai susține Monica Macovei.

În ceea ce privește consultarea publică de luni dimineața, de la Minsterul Justiției, Florin Iordache „nu mai trebuie să bifeze o <<consultare?? publică într-o sală neîncăpătoare din minister și cu ușile închise. Numai aseară, peste 100.000 de români au spus răspicat: <<cerem respect pentru statul de drept”, „țara cere fără grațiere” și că „în democrație, hoții merg la pușcărie>>”, a mai spus el.


Citește și: LIVE VIDEO. Proteste la dezbaterea publică privind ordonanţele de graţiere şi de modificare a codurilor penale. Florentin Scaleţchi, condamnat la şase ani de închisoare pentru corupţie: Cine se opune graţierii să stea o zi la puşcărie să vadă cum e. Becali spune despre grațiere că este ”un proiect șmecheresc”


Luni dimineața, la ministerul Justiţiei are loc dezbaterea publică pe proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.
 

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă