7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportMonica Iacob Ridzi: cum îşi explică demisia din PDL şi pe cine...

Monica Iacob Ridzi: cum îşi explică demisia din PDL şi pe cine atacă

Deputatul Monica Iacob Ridzi afirmă că nu dosarul penal este motivul demisiei sale din PDL, partid care a făcut alianţe cu formaţiuni şi persoane care au trecut prin mai multe partide, existând “voci” care “nu au nici o legitimitate, nici măcar morală”, dar care “emit linii directoare pentru PDL”.

Ridzi a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Petroşani, că decizia demisiei a fost una grea, pentru că a făcut parte din această formaţiune politică timp de 16 ani.

“Vă spun sincer că mi-a fost greu şi nu am crezut că voi fi pusă în situaţia, vreodată, de a demisiona din PDL. Este o decizie dificilă pentru mine. Am fost loială PDL şi am încercat să aduc plus valoare acestui partid. Am câştigat toate bătăliile politice în care am fost implicată. Echipa pe care am format-o a obţinut un scor mult peste media partidului, fie că vorbim despre alegeri locale, parlamentare sau prezidenţiale. Am constatat cu surprindere că PDL a ales să intre în alianţe cu formaţiuni politice şi să facă echipă cu persoane care şi-au făcut o aşa-zisă carieră politică din a trece prin mai multe partide”, a spus ea, citată de Mediafax.

Constat însă că, în ultima perioadă, există voci care nu au nici o legitimitate, nici măcar morală, de a emite pretenţii faţă de PDL. Sunt voci care nu s-au confruntat niciodată cu dificultăţile unui scrutin, voci care au o legitimitate de doar câteva procente în bazin electoral, dar care emit linii directoare pentru PDL. Mi se pare inadmisibil ca aceste voci să fie cele care decid în numele PDL. Nimeni nu contestă necesitatea criteriilor de integritate. Nimeni nu s-a opus acestor criterii, şi, personal, le-am susţinut şi le susţin. Dar atunci când vorbim despre aceste criterii, cred că trebuie să vorbim de criterii de integritate pornind de la nişte decizii ale justiţiei şi atunci, da, toţi trebuie să ne supunem acestor criterii. Acesta este, de fapt, şi sensul legii române. O pedeapsă şi numai o pedeapsă aplicată de judecător atrage după sine şi alte sancţiuni pe linie socială sau politică”, a declarat Monica Iacob Ridzi.

Monica Iacob Ridzi şi-a înaintat, miercuri dimineaţă, demisia din PDL şi din grupul parlamentar democrat-liberal urmând să activeze ca parlamentar independent până la finalul mandatului, ea afirmând că PDL a devenit “un partid al dublei măsuri”.

Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului. Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

În 2011, mai mulţi lideri democrat-liberali au susţinut că Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid. Vasile Blaga se arăta convins, la începutul anului 2011, că PDL o va exclude pe Monica Iacob Ridzi.

Inclusiv preşedintele Traian Băsescu declara, într-un interviu pentru “România Liberă“, că PDL ar trebui să-i excludă din partid pe Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat, menţionând că cei mai mulţi parlamentari PDL au hotărât prin vot rezolvarea acestei probleme.

Cele mai citite

Olaf Scholz cere clarificări rapide după o scurgere a unei înregistrări către Rusia ce viza sprijinul dat Ucrainei

Cancelarul german Olaf Scholz a promis clarificări rapide în urma publicării de către Rusia a unei înregistrări în care ofiţeri ai forţelor aeriene germane...

Creștere uriașă a Bitcoin în ultimele zile. Se apropie de maxmiul istoric

Bitcoin se apropie de un nou maxim istoiric, după o decizie fără precedent a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse (Securities and Exchange...

Liderii organizației PNL din Republica Moldova se mobilizează pentru alegerile din acest an

Liderii organizaţiei PNL din Republica Moldova sunt decişi să obţină, la alegerile din acest an, rezultate la fel de bune ca la ultimele trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă