25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportMitrea nu-si retrage candidatura la sefia PSD si anunta ca Mazare va...

Mitrea nu-si retrage candidatura la sefia PSD si anunta ca Mazare va fi in echipa sa

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, marti seara, la Realitatea TV, ca nu isi retrage candidatura pentru functia de presedinte al partidului, precizand ca a obtinut sustinerea mai multor lideri de organizatii, printre care Radu Mazare, care nu va mai candida la sefia PSD, ci in echipa sa, informeaza Mediafax.

"Am vorbit cu o serie de lideli locali de ieri pana azi. O parte au spus da imediat, altii se mai gandesc. Este vorba despre Marian Sarbu, Adrian Severin, Radu Mazare, Bunea Stancu, Culita Tarata de la Neamt. Noi ne bazam mai mult pe ceea ce trece dincolo de aranjamente", a declarat Mitrea care s-a declarat convins ca va avea de partea sa mai multi delegati decat Marian Vanghelie.

Mitrea a mai spus ca in ziua Congresului va face lobby pentru ca alegerile din partid sa nu se faca pe liste, ci nominal.

Radu Mazare "va candida pe lista pe care o depunem impreuna", a sustinut Miron Mitrea, subliniind ca primarul Constantei nu va mai candida la presedintia PSD.

Mitrea a spus ca nu a promis nimic, nu a promis functii, iar dupa ce va prelua conducerea si va reconstrui ce este de reconstruit in partid, va face un alt congres. "Noi nu vrem sa spargem partidul, ca asa se sparge. Asta spune si domnul Iliescu. Vrem sa luam puterea si sa redeschidem jocul in partid", a adaugat Mitrea.

"Eu din prima zi cand mi-am anuntat candidatura am spus ca voi merge pana la capat. Ieri (luni – n.r.) s-a incercat sa se spuna ca m-am retras. Nu m-am retras. Eu, daca intru intr-o competitie, o duc pana la capat", a comentat Mitrea care a admis ca i-a facut oferta de a intra in echipa sa si lui Victor Ponta, dar acesta a refuzat.

Miron Mitrea a spus ca Ion Iliescu nu va fonda un alt partid. Iliescu va incerca "alaturi de noi sa schimbam in Congres aceasta prevedere statutara care este atat de neconvenabila", a adaugat senatorul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă