20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportMiting pro-Basescu organizat de membri ai PNL

Miting pro-Basescu organizat de membri ai PNL

PSD acuza PD ca se afla in spatele mitingurilor pro-Basescu. PD neaga. Lamurirea vine chiar de la organizatiile care au obtinut aprobarea de la primarie: presedintele uneia dintre ele este membru PNL.
Mitingurile pro-Basescu, precum si succesul pe care par sa il inregistreze au starnit "invidia" PSD. Vicepresedintele social-democrat, Dan Nica, acuza PD ca organizeaza mitinguri ilegale pentru sustinerea lui Traian Basescu, manifestatii pe care "PD nu are curajul sa si le asume", a mai adaugat Nica. Pe baza acestor argumente, Nica i-a cerut ministrului de Interne, Cristian David, "sa ia masurile care se impun". Oricum, nu ar fi pentru prima data. Joia trecuta, la mitingul spontan din Piata Universitatii, in urma Ordinului nr. 1.710 emis de ministrul David, politistii si medicii au fost in alerta de gradul I. Acuzatiile pesedistului Dan Nica nu au ramas fara replica din partea democratilor. Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a spus ieri, la Sinaia, ca partidul nu este implicat in nici un fel in organizarea mitingului de ieri din Capitala. "PD isi va asuma intotdeauna toate manifestarile pe care le organizeaza. O sa vedeti probabil foarte multi membri ai PD la acest miting. PD este totusi un partid cu peste 300.000 de membri si nu pot fi opriti sa se manifeste si vor participa la miting. Sunt convins insa ca vor veni foarte multi dintre cei care nu sunt membri ai PD". Blaga a tinut sa precizeze ca partidul il va sustine total, inclusiv din punct de vedere logistic, pe presedintele suspendat in campania pentru referendum. Blaga a negat orice legatura si cu fluturasii raspanditi prin Bucuresti, care ii chemau pe oameni la mitingul din Piata Constitutiei. Pe acestia era scris: "Tu l-ai ales. Ei l-au suspendat. Ia atitudine". In final, Blaga a precizat ca "avem un Guvern PSD dat in franciza PNL-ului" si le-a facut social-democratilor si o urare: "Sa lea dea Dumnezeu sanatate ca sa conduca aceasta echipa mai departe PSD-ul, ca l-au dus la 20% si il vor duce si mai jos". Lamuriri au venit chiar de la organizatori.
Intr-un comunicat de presa, Asociatia pentru Siguranta Cetateanului a dezmintit ca PD ar avea vreo legatura cu mitingul, mai mult, a precizat ca propriul presedinte, stefan Farkas, "este membru al organizatiei PNL sector 5". PNL neaga insa ca Farkas este liberal, sustinand ca el ar fi de fapt democrat.
Aspiratii
Asociatia pentru Siguranta Cetateanului si Fundatia pentru infrumusetarea Capitalei, organizatorii mitingului pro-Basescu, au spus ca la miting au fost asteptati toti aceia care "isi regasesc aspiratiile personale in principiile si valorile promovate de presedintele Traian Basescu".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă