19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportMircea Irimie, propunerea PC la Turism, în locul Mariei Grapini

Mircea Irimie, propunerea PC la Turism, în locul Mariei Grapini

Deputatul Mircea Irimie este propunerea PC Cluj pentru funcţia de ministru delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri, în locul Mariei Grapini, relatează Mediafax.

Preşedintele PC Cluj, Şerban Rădulescu, a declarat, marţi, că Mircea Irimie a fost om de afaceri şi are experienţă în mediul economic privat.

Citeşte şi: UPDATE. Maria Grapini pleacă de la minister ca să ajungă europarlamentar

„Conducerea PC Cluj propune ca funcţia de ministru delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri să fie ocupată de către deputatul Mircea Irimie, preşedintele PC Turda, în locul Mariei Grapini, care va candida pentru un post de europarlamentar. Mircea Irimie a fost om de afaceri, a avut mulţi angajaţi în subordine, are experienţă în mediul economic privat. Clujul nu are niciun reprezentant la nivelul Guvernului şi credem că judeţul ar merita o astfel de funcţie, care să fie ocupată de dl. Irimie. Noi îl susţinem şi vom înainta această propunere conducerii partidului”, a spus Rădulescu.

Mircea Irimie a candidat în 2012 pe lista ARD (PDL+PNŢCD+FC) pentru Camera Deputaţilor şi a fost ales deputat în Colegiul nr. 8 Turda, după redistribuire, obţinând 23 la sută din voturi. Acesta s-a clasat pe locul doi în colegiu, după candidatul USL Vasile Grumaz.

Citeşte şi: Ministrul Grapini nu mai are nevoie de limba română că pleacă la Bruxelles

În ianuarie 2013 a trecut la PC, alături de deputatul Ioan Moldovan din Câmpia Turzii.

Irimie declara atunci că s-a înscris în PC din motive personale pe care nu vrea să le dezvăluie.

“M-am înscris în PC şi voi activa în grupul parlamentar al acestui partid. Mi-am depus afilierea la grup şi demisia din PDL. M-am înscris în PC din motive personale, pe care nu le fac acum publice, dar şi pentru că acest partid este unul cu un număr mic de parlamentari, dar care are şanse de a se consolida. Am negociat cu cei de la PC şi voi primi funcţii la nivelul organizaţiei PC Turda, dar şi la nivel judeţean şi naţional”, spunea Irimie.

Mircea Irimie a fost membru PSD între 1998-2007, vicepreşedinte al filialei municipale Turda a PSD, după care s-a înscris în 2008 în PDL şi a fost ales viceprimar al municipiului Turda în mandatul 2008 – 2012 din partea PDL.

Biroul Politic al PC a validat, joi, propunerea ca la alegerile europarlamentare PC să participe pe o listă comună alături de PSD şi UNPR, a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin, arătând că formaţiunea o propune pe Maria Grapini pentru un loc eligibil şi confirmând astfel informaţiile transmise, miercuri, de MEDIAFAX privind retragerea din Guvern a Mariei Grapini.

Maria Grapini ocupă postul de ministru din decembrie 2012.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă