12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportMircea Geoană propune ca privatizările strategice să fie adoptate prin votul Parlamentului

Mircea Geoană propune ca privatizările strategice să fie adoptate prin votul Parlamentului

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că solicită premierului Mihai Răzvan Ungureanu ca strategia naţională de energie şi resurse naturale să fie discutată şi votată în Parlament, potrivit Mediafax.

“Cer în mod oficial Guvernului ungureanu, şi sunt convins că Opoziţia nu va avea cum să refuze o discuţie şi un vot în Parlament cu privire la strategia naţională de energie şi resurse naturale ale ţării noastre, care trebuie să fie adoptată prin lege în Parlamentul României”, a spus Geoană.

El a arătat că privatizările aflate în derulare trebuie să fie aprobate prin lege în Parlament astfel încât “sentimentul de precaritate şi instabilitate pe care actuala putere, la final de mandat, le oferă, să reprezinte pentru viitorul Guvern un element de obligaţie de continuare a politicilor stabilite de Parlament”.

“Cerem o lege care să aprobe strategia energetică şi de resurse naturale ale României, care astăzi nu există şi lasă loc de improvizaţii şi interpretare şi în acelaşi timp, aceste privatizări să fie aprobate într-un singur pachet, astfel încât şi Parlamentul viitor şi Puterea viitoare să fie legate printr-un act de continuarea acestui proces”, a mai declarat senatorul independent.

Mircea Geoană a mai arătat că îşi va exprima votul, iar prezenţa sa în Legislativ va fi dedicată în această perioadă rezolvării “celui mai păcătos nod între corupţie şi proastă guvernare”, şi anume “relaţia putredă între bani şi politică”.

El a mai arătat că doreşte ca partidele să nu mai primească bani de la companii şi de la persoane fizice, cu scop patrimonial, iar cei care doresc să cotizeze, transparent, pentru un candidat sau un partid, să fie excluşi de la contractele cu statul, pe perioada mandatului politicienilor care au primit aceste donaţii.

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă