14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportMinistrul Sulfina Barbu se întâlneşte joi cu confederaţiile sindicale şi patronale

Ministrul Sulfina Barbu se întâlneşte joi cu confederaţiile sindicale şi patronale

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, va discuta joi cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi patronale, însă sindicaliştii spun că nu vor renunţa la proteste şi chiar vor cere prelungirea acestora după 1 octombrie dacă nu va fi adoptată hotărârea de guvern privind sectoarele de activitate, potrivit Mediafax.

Preşedintele “Carte Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat miercuri, după discuţiile cu secretarul de stat Valentin Mocanu, că noul ministru al Muncii Sulfina Barbu a stabilit pentru joi întâlniri informale cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi patronale. Hossu a precizat că ministrul Muncii va discuta de la ora 14.00 cu confederaţiile patronale şi la 15.30 cu reprezentanţii sindicatelor.

“Sperăm să declanşăm ceva odată cu aceste discuţii, dar noi vom continua pichetările până la apariţia hotărârii de guvern. De principiu, am vorbit la Primărie să putem prelungi autorizaţia de protest şi după 1 octombrie, dacă până atunci nu apare hotărârea de guvern privind stabilirea sectoarelor de activitate”, a spus Bogdan Hossu.

Protestul de la Ministerul Muncii s-a încheiat fără incidente, după aproximativ două ore. Sindicaliştii vor protesta şi în zilele următoare la Ministerul Muncii, ei având autorizaţie pentru pichete până în 1 octombrie.

În prima zi de protest, la Ministerul Muncii au venit peste 150 de sindicalişti. Protestul are loc la două zile de la preluarea de către Sulfina Barbu a mandatului la Ministerul Muncii.

Liderul “Cartel Alfa”, a spus că ministrul Sulfina Barbu nu a fost luată prin surprindere de protestul sindicatelor, întrucât a fost contactată telefonic încă de sâmbătă pentru a fi avertizată că s-a făcut o solicitarea scrisă la Ministerul Muncii în urmă cu zece zile privind încheierea acestor negocieri dar nu s-a primit niciun răspuns. Hossu a precizat că speră ca şi celelalte confederaţii sindicale să se alăture protestelor.

Protestul a început cu puţin timp după ce la Ministerul Muncii au venit fostul ministru al Muncii, deputatul Ioan Botiş, şi alţi membri ai Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor, pentru a discuta “probleme care ţin de minister”.

În momentul în care Ioan Botiş a ieşit din Ministerul Muncii, cei peste 150 de sindicalişti au început să-l huiduie pe fostul ministru şi să strige “Hoţii!”. Deputatul Ioan Botiş s-a dus să discute cu sindicaliştii, aceştia reproşându-i că a lăsat moştenire “cea mai proastă lege din toate timpuri” şi că nu a creat locuri de muncă. Fostul ministru al Muncii a întrebat la ce lege se referă, sindicaliştii precizând că este vorba de Legea dialogului social.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că termenul privind stabilirea sectoarelor de activitate a expirat, însă nu a existat o hotărârea de guvern în acest sens.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a plecat din minister fără a discuta cu sindicaliştii, precizând că miercuri este desemnat secretarul de stat Valentin Mocanu să poarte aceste discuţii.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă