5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportMinistrul Rovana Plumb, în vizită oficială la Bruxelles: România are nevoie de...

Ministrul Rovana Plumb, în vizită oficială la Bruxelles: România are nevoie de o nouă abordare în privința fondurilor europene

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, susține că România are nevoie de o nouă abordare în privința fondurilor europene, iar autoritățile ar trebui să se concentreze pe mecanisme de simplificare pentru atragerea acestora, informează Agerpres.

„Vizita mea la Bruxelles se înscrie în demersurile pe care Guvernul Grindeanu le întreprinde pentru a atinge țintele planificate prin Programul de Guvernare. Ne concentrăm în acest an pe soluții și mecanisme de simplificare pentru atragerea de fonduri europene în România. Este nevoie de o nouă abordare, de o nouă filozofie de a ne raporta la fondurile europene, fiindcă ne dorim ca de aceste fonduri și de implementarea proiectelor să beneficieze fiecare român. În acest sens, întâlnirile pe care le am cu reprezentanții Comisiei Europene au drept obiectiv găsirea rapidă a soluțiilor pentru deblocarea mecanismelor și accelerarea absorbției, în contextul în care s-a pierdut un an din implementare", a declarat Rovana Plumb, care se află într-o vizită de lucru la Bruxelles.

În cadrul întrevedeii, ministrul român a mai arătat că România are nevoie de proiecte care să poată fi finanțate în perioada 2014 — 2020 și a subliniat necesitatea concentrării pe două direcții prioritare, respectiv infrastructură și proiecte sociale.

„La rândul său, Corina Crețu, comisar european pentru Politica Regională, s-a declarat încrezătoare în ceea ce privește evoluția absorbției pentru țara noastră și a apreciat faptul că fondurile europene sunt privite ca o prioritate de actualul guvern de la București. A reamintit că cele 23 de miliarde de euro alocate sunt o oportunitate importantă pentru dezvoltarea României", menționează sursa citată.

Rovana Plumb se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a continua și aprofunda dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene. În cadrul vizitei, sunt prevăzute întrevederi cu Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, Corina Crețu, comisar european pentru Politica Regională și cu Jyrki Katainen, vicepreședinte al Comisiei Europene, responsabil cu Ocuparea Forței de Muncă, Creștere Economică, Investiții și Competitivitate.

Pe agenda ministrului român la Bruxelles sunt prevăzute, de asemenea, întâlniri cu Marc Lemaître, director general în cadrul DG Regio Carsten Rasmussen, șef de unitate DG Regio, Michel Servoz, director general DG Ocupare, Francisco Merchan Cantos, director Unitatea de Audit a CE, precum și cu Lowri Evans, director general DG Piața Internă.

Cele mai citite

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...
Ultima oră
Pe aceeași temă