19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Muncii: Romii, trebuie ajutaţi la integrarea pe piaţa muncii

Ministrul Muncii: Romii, trebuie ajutaţi la integrarea pe piaţa muncii

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a spus că romii sunt un câştig pentru România, iar peste 1.500 de femei de etnie romă din 17 judeţe vor fi sprijinite pentru a avea acces pe piaţa muncii, în cadrul unui proiect european în valoare de 4,5 milioane de euro, lansat, vineri, la Alba Iulia, potrivit Mediafax.

Proiectul, denumit “FemRrom”, a fost lansat, vineri, la Alba Iulia, de ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu, care a declarat că romii sunt “un câştig pentru România din punct de vedere cultural” şi trebuie ajutaţi pentru a se integra pe piaţa muncii.

Lăzăroiu l-a dat ca exemplu pe artistul de etnie romă Damian Drăghici, care a participat la lansarea proiectului, spunând că acesta “face cinste României şi în străinătate prin talentul său”.

Preşedintele Asociaţiei Pakiv România, Gruia Bumbu, unul dintre iniţiatorii proiectului, a declarat, vineri, că în cadrul acestuia vor fi incluse 1.550 de femei de etnie romă din 17 judeţe ale ţării, iar 550 dintre acestea vor beneficia de programe de formare profesională şi de cursuri de alfabetizare.

Bumbu a spus că proiectul presupune şi înfiinţarea a cinci cooperative sociale în care să fie angajate circa 200 de femei de etnie romă în meserii tradiţionale etniei.

Potrivit sursei citate, proiectul are o valoare de 18,5 milioane de lei (circa 4,5 milioane de euro), fiind cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Ministerul Muncii, Agenţia Naţională pentru Romi, Asociaţia Pakiv România, Asociaţia Euro Proiect Bihor şi specialişti din Grecia şi Portugalia.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă