7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Ladislau Ritli: Modalitatea de adoptare a legii sănătăţii se decide politic

Ministrul Ladislau Ritli: Modalitatea de adoptare a legii sănătăţii se decide politic

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a subliniat, marţi, după o discuţie cu premierul Emil Boc, că modalitatea de adoptare a viitoarei legi a sănătăţii se va stabili la nivel politic, în coaliţia de guvernare, informează Agerpres.

Întrebat dacă în urma discuţiei pe care a avut-o marţi la Guvern cu premierul s-a vorbit şi despre posibilitatea ca legea să fie adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului sau în urma dezbaterii în Parlament, Ritli a răspuns: “Asta e deja o altă decizie, nu iau eu această decizie”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că va prezenta miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, dar a menţionat că nu el va decide cât timp va menţine Guvernul în dezbatere publică textul legislativ.

“Nu ştiu, nu e decizia mea, probabil că timp suficient”, a declarat Ritli, întrebat cât timp va sta în dezbatere proiectul. “Important este că mâine trebuie să prezint proiectul, la şedinţa de guvern”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, el a susţinut că Ministerul Sănătăţii nu a întârziat lansarea proiectului de lege în dezbatere publică.

“A fost o desfăşurare normală a lucrurilor, ca să surprindem toate dezbaterile”, a arătat ministrul Ritli.

Guvernul va discuta miercuri, în şedinţă, proiectul noii legi privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România, după care textul va fi supus dezbaterii publice, a informat marţi Executivul, în urma unei întrevederi avute de premierul Emil Boc cu ministrul Sănătăţii.

“Premierul Emil Boc şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, au discutat pe marginea proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România. Acest proiect de lege va fi discutat în şedinţa de Guvern convocată pentru mâine, urmând să fie ulterior supus dezbaterii publice”, se arată într-un comunicat.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă