25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportAurescu s-a întâlnit cu președintele palestinian. Ministrul de Externe a pledat pentru...

Aurescu s-a întâlnit cu președintele palestinian. Ministrul de Externe a pledat pentru stoparea violențelor dintre palestinieni și israelieni

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, luni, la Ramallah cu președintele palestinian Mahmoud Abbas. Cei doi au discutat despre situația din Orientul Mijlociu și despre reluarea negocierilor de pace cu Israel, iar șeful diplomației române a pledat pentru stoparea urgentă a violenţelor recente, potrivit unui comunicat al MAE. 

Şeful diplomaţiei române a vorbit despre încurajarea măsurilor care să conducă la creşterea încrederii reciproce între Israel și Palestina. De asemenea, Aurescu a exprimat deschiderea României de a sprijini, inclusiv în cadrul UE, dar şi în plan bilateral, crearea atmosferei necesare pentru reluarea negocierilor directe de pace. De asemenea, a lansat un apel pentru realizarea reconcilierii inter-palestiniene.

În timpul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat sprijinul României pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale palestiniene în cadrul unor programe bilaterale şi multilaterale, ca o contribuţie concretă a României la susţinerea soluţiei celor două state.

De asemenea, cei doi au discutat și despre calendarul viitoarelor întrevederi bilaterale şi organizarea unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian, prezidat de cei doi miniştri ai afacerilor externe, în prima parte a anului 2016.

Ministrul român de externe a menţionat programele de burse în derulare, precum şi disponibilitatea extinderii numărului acestora, dar şi posibilităţile de extindere a cooperării bilaterale în domenii ca agricultura, sănătatea, exploatarea resurselor de apă.

Înainte de întrevederea cu preşedintele Mahmoud Abbas, ministrul Bogdan Aurescu a depus o coroană de flori la mormântul fostului preşedinte palestinian Yasser Arafat.

Cele mai citite

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Rafila, vizită la Spitalul Pantelimon. VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că va discuta cu echipa de control şi cu managementul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Capitală...
Ultima oră
Pe aceeași temă