10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, într-o vizită oficială la Chișinău

UPDATE. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, într-o vizită oficială la Chișinău

UPDATE 15.20: Ministrul Bogdan Aurescu a discutat, miercuri, cu omologul său moldovean, Natalia Gherman, cu președintele Nicolae Timofti și premierul Iurie Leancă, precizează un comunicat al MAE, remis redacției. 

Aurescu a discutat cu Natalia Gherman și Nicolae Timofti despre parcursul european al Chișinăului, în urma alegerilor legislative de duminică. Aurescu a salutat faptul că alegerile au indicat o opțiune majoritar europeană, care va trebui, în mod firesc, să fie reflectată în formarea și programul noului guvern.

Totodată, ministrul de Externe a reiterat sprijinul României pentru politica de integrare europeană asumată de Chișinău.

”În acest cadru, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis disponibilitatea deplină a României de a sprijini politic, diplomatic şi prin asistenţă concretă, toate eforturile viitoare ale Republicii Moldova îndreptate spre integrarea deplină în Uniunea Europeană, continuarea reformelor democratice, consolidarea statului de drept şi dezvoltarea socio-economică de ansamblu a statului vecin”, se arată în comunicatul MAE.

Bogdan Aurescu s-a întâlnit, de asemenea, și cu premierul moldovean Iurie Leancă.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu efectuează, luni, o vizită oficială la Chișinău, în condițiile în care luni se află rezultatul votului la alegerile de duminică, conform unui comunicat al MAE, remis redacției.

Citește și: Corespondenţă de la Chişinău: Republica Moldova votează. Ce şanse are Coaliţia ProEuropa să rămână la guvernare?

Bogdan Aurescu a anunțat, încă de la preluarea mandatului, că prima sa vizită în calitate de ministru va fi la Chișinău. El a subliniat că, atunci, este important ca reformele democratice și parcursul european al Moldovei să continue, apreciind că este ”un moment istoric pentru societatea de peste Prut, ce ține de securitate națională a României”.

Citește și: UPDATE. Aurescu salută declanșarea PICCJ privind alegerile din diaspora. Prima vizită la Chișinău, în 1 decembrie

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă