11.5 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăSportUPDATE. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, într-o vizită oficială la Chișinău

UPDATE. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, într-o vizită oficială la Chișinău

UPDATE 15.20: Ministrul Bogdan Aurescu a discutat, miercuri, cu omologul său moldovean, Natalia Gherman, cu președintele Nicolae Timofti și premierul Iurie Leancă, precizează un comunicat al MAE, remis redacției. 

Aurescu a discutat cu Natalia Gherman și Nicolae Timofti despre parcursul european al Chișinăului, în urma alegerilor legislative de duminică. Aurescu a salutat faptul că alegerile au indicat o opțiune majoritar europeană, care va trebui, în mod firesc, să fie reflectată în formarea și programul noului guvern.

Totodată, ministrul de Externe a reiterat sprijinul României pentru politica de integrare europeană asumată de Chișinău.

”În acest cadru, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis disponibilitatea deplină a României de a sprijini politic, diplomatic şi prin asistenţă concretă, toate eforturile viitoare ale Republicii Moldova îndreptate spre integrarea deplină în Uniunea Europeană, continuarea reformelor democratice, consolidarea statului de drept şi dezvoltarea socio-economică de ansamblu a statului vecin”, se arată în comunicatul MAE.

Bogdan Aurescu s-a întâlnit, de asemenea, și cu premierul moldovean Iurie Leancă.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu efectuează, luni, o vizită oficială la Chișinău, în condițiile în care luni se află rezultatul votului la alegerile de duminică, conform unui comunicat al MAE, remis redacției.

Citește și: Corespondenţă de la Chişinău: Republica Moldova votează. Ce şanse are Coaliţia ProEuropa să rămână la guvernare?

Bogdan Aurescu a anunțat, încă de la preluarea mandatului, că prima sa vizită în calitate de ministru va fi la Chișinău. El a subliniat că, atunci, este important ca reformele democratice și parcursul european al Moldovei să continue, apreciind că este ”un moment istoric pentru societatea de peste Prut, ce ține de securitate națională a României”.

Citește și: UPDATE. Aurescu salută declanșarea PICCJ privind alegerile din diaspora. Prima vizită la Chișinău, în 1 decembrie

 

Cele mai citite
00:01:06

Moș Crăciun se scufundă pentru a hrăni rechinii la un acvariu din Budapesta

Un acvariu din Budapesta, Ungaria și-a propus să răspândească bucuria de Crăciun pentru cei patru rechini, diverși pești și clienți, îmbrăcându-și scafandrii în Moș...

Încă o licitație strategică tratată în bătaie de joc de stat

Ne-am obișnuit ca licitațiile esențiale să fie tratate cu flagrantă lipsă de profesionalism de “specialiștii” statului român sau poate cu o prostie voită, menită...

Nicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA. A luat mită 800.000 de euro!

Nicolae Bănicioiu a fost trimis, vineri, în judecată de procurorii DNA, într-un dosar privind fapte de corupție. Fostul ministru al Sănătății în guvernul Ponta,...
Ultima oră
Pe aceeași temă