4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportMinistrul Carmen Dan vrea detașarea fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei,...

Ministrul Carmen Dan vrea detașarea fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală, la MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat, marți, pentru Mediafax, că a depus o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru detaşarea fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală, la ministerul pe care îl conduce.

Oana Hăineală a fost retrasă de la Ministerul Justiţiei în urma unei cereri a procurorului general al României, la fel şi Constantin Sima, măsură luată după deschiderea anchetei privind adoptarea ordonanţei 13. Solicitarea a fost aprobată de Secţia pentru Procurori a CSM şi contestată fără succes de către Hăineală.

„Secţia de procurori a CSM a dispus încetarea detaşării pentru cei doi procurori şi eu cred decizia este benefică, e mai bine, nu numai pentru cursul anchetei, dar şi pentru Ministerul Justiţiei şi pentru cei doi procurori să fie acasă, în Ministerul Public, la dispoziţia Ministerului Public, pentru a clarifica toate problemele într-o manieră imparţială. Am ascultat şi punctul de vedere al domnului ministru, care mi s-a părut rezonabil, că doreşte să îşi menţină echipa însă impresia mea a fost că, totuşi, decizia nu vine de la domnia sa", a declarat procurorul general Augustin Lazăr, la acel moment.

La rândul lui, ministrul Justiţiei de la acea vreme, Florin Iordache, a susţinut că decizia nu are temei juridic. „Dacă în regulament se spune că revocarea se poate face numai la cererea ministerului şi a magistraţilor, această cerere nu are un temei juridic", a declarat ministrul Justiţiei după şedinţa CSM.

„Anterior deciziei CSM, Oana Hăineală a demisionat din funcţie.

Cele mai citite

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...

Nu are echipă nici în liga a II-a, dar îşi trage stadion de 100 de milioane de euro!

Deşi Oradea nu are nicio echipă de fotbal care activează în primele două ligi, primarul urbei, Florin Birta, a anunţat că municipalitatea va...

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...
Ultima oră
Pe aceeași temă