4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSportMeci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti.

Spiritele s-au încins spre finalul meciului, când echipa Persebaya Surabaya a înscris golul câştigător în partida cu echipa rivală Arema FC de pe stadionul Kanjuruhan din oraşul Malang.

Scorul de 3 – 2 i-a enervat pe suporterii echipei învinse, care au intrat, la finalul partidei, pe terenul de fotbal. Aceştia au început să se lovească între ei şi să atace susţinătorii celeilalte echipe.

În debandada creată, zeci de persoane au fost călcate în picioare, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene. Manifestanţii au incendiat chiar şi o maşină de poliţie.

Numărul morţilor a crescut la peste 170, scrie presa indoneziană citată de agenţia Associated Press. 

Autoritățile indoneziene au mai transmis și că pe stadion au fost prezenți mai mulți spectatori decât capacitatea arenei.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Lucian Romașcanu o acuză pe Clotilde Armand că-l instigă să încalce legea în cazul imobilului Casa Miclescu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, afirmă că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, îi solicită să încalce legea în cazul unui litigiu aflat în recurs la...

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...

FIFA a demarat o procedură disciplinară împotriva câtorva jucători din Uruguay

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorilor din Uruguay Jose Maria Gimenez, Diego Godin, Fernando Muslera și Edinson Cavani, după ce jucătorii s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă