16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportMazăre: "Mă simt mai aproape de Dumnezeu"

Mazăre: “Mă simt mai aproape de Dumnezeu”

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus la finalul slujbei de Înviere din biserica aflată în campusul social Henri Coandă din municipiu că aici se simte mai aproape de ceea ce înseamnă Dumnezeu și că acest cartier reprezintă un bun exemplu de conviețuire între musulmani și creștini, anunţă Mediafax.

Edilul a asistat la toată slujba din biserică, a fost primul care a primit lumină, după care ceremonia religioasă a continuat câteva minute în fața lăcașului de cult, Mazăre fiind așezat chiar lângă preot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La finalul slujbei, acesta i-a transmis primarului că toți locuitorii din campusul social Henri Coandă se bucură că a venit aici şi i-a mulțumit pentru acest lucru.

“Vă mulțumim că ați fost alături de noi, Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă dea sănătate și să să vă ajute”, i-a transmis preotul.

El i-a oferit apoi microfonul lui Radu Mazăre pentru a spune câteva cuvinte mulțimii, însă primarul a refuzat în primă fază, după care a rostit la stația de amplificare doar "Hristos a Înviat"!.

Mazăre a declarat apoi jurnaliștilor că a preferat să vină în noaptea de Înviere în campusul social Henri Coandă pentru că aici se simte mai aproape de ceea ce înseamnă Dumnezeu.

“Aici am fost și anul trecut, aici mă simt mai aproape de ce înseamnă Dumnezeu și de ce înseamnă să faci bine, de ce înseamnă milostenie. Degeaba faci o mie de cruci și te rogi în biserică pentru tine dacă atunci când ai ieșit nu-ți îndrepți privirea și atenția către un om care are o nevoie. (…) Nu sunt foarte religios, nu țin toate canoanele, dar tot ce am făcut a fost cu gândul de a face bine, nu am făcut nimic cu gândul de a face rău”, a spus Radu Mazăre.

El a menționat că va continua acest proiect și va realiza și cea de-a doua etapă a campusului pentru că mai sunt oameni care nu unde să locuiască.

Primarul a precizat că acest cartier reprezintă un exemplu de înțelegere între creștini și musulmani.

“Ceea ce se întâmplă aici în cartierul ăsta este un exemplu pentru Constanța, pentru România, pentru toată lumea. Jumătate dintre ei sunt musulmani și jumătate sunt creștini și n-a fost niciodată vreun conflict între un musulman și un creștin, niciodată”, a afirmat edilul, care a promis că aici va fi ridicată și o geamie pentru musulmanii care locuiesc în campus.

"Aş vrea să scăpăm de Băsescu"

Întrebat de jurnaliști dacă l-a iertat pe Traian Băsescu, Mazăre a spus că nu-i dorește acestuia răul și că fiecare plătește în fața lui Dumnezeu.

“Aș vrea să scăpăm de Băsescu pentru noi, pentru țară ca să putem să trăim normal și să facem, sunt atâtea nevoi în țară. Nu mă interesează ca după ce nu mai este să-i facă cineva rău, vreau pur și simplu să ne lase în pace să trăim. Am avut mulți competitori, am avut mulți vrăjmași, nu am făcut rău nimănui, fiecare plătește în fața lui Dumnezeu”, a explicat Mazăre.

El a afirmat că s-a spovedit Arhiepiscopului Tomisului și că a trimis o icoană foștilor colegi de celulă din arestul Poliției Capitalei.

“Am fost la Înalt Prea Sfinția Sa care mi-a spus că mă va spovedi sâmbătă, eu am fost la el joi, vineri m-am judecat și mi-a spus să mă întorc sâmbătă să mă spovedesc, ceea ce s-a întâmplat și mi-a dat o icoană foarte frumoasă pe care a scris câteva rânduri, am scris și eu câteva rânduri și le-am trimis-o celor din celula numărul 17 unde am stat. Le-am scris așa: Pentru cei care m-au primit cu sufletul deschis, pentru cei care suferă pe drept sau pe nedrept să știe că dacă fac bine întotdeauna Dumnezeu îi va ajuta. Să fie puternici”, a declarat Mazăre.

El a menționat că va continua această seară într-un club. “Merg, mănânc și ajung într-un club în seara asta”, a spus Mazăre.

Întrebat cum se împacă slujba de Înviere cu clubul, primarul a răspuns: “Păi nu a spus părintele să ne bucurăm?”, dând asigurări că se va distra puțin, păstrându-se pentru 1 Mai.

Mazăre a parcurs drumul de la biserică la autoturismul său înconjurat permanent de zeci de oameni, care au ținut să-l felicite, să-l încurajeze, dar și să-i expună anumite probleme. Unii dintre ei au spus că se prezintă luni la Primărie ca să stea de vorbă pe îndelete, dar primarul le-a spus că-i așteaptă de marți, luni fiind zi liberă.

Primarul Constanţei a fost întâmpinat, sâmbătă noapte, în campusul social Henri Coandă, din municipiu, de peste o sută de persoane care l-au aplaudat şi îmbrăţişat înaintea slujbei de Înviere la care edilul a participat, el primind şi o diplomă pentru "cel mai curajos primar".

"Acuzat de luare de mită"

Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Cei doi au fost eliberaţi din arestul poliţiei Capitalei miercuri seară, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar. Vineri seară, instanţa supremă a decis definitiv ca Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în libertate, respingând astfel recursul DNA faţă de controlul judiciar dispus în cazul edilului.

Primăria Constanţa a finalizat în vara anului trecut cartierul de locuinţe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe – 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ şapte milioane de euro.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...
Ultima oră
Pe aceeași temă