6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMarko Bela: noi ne-am raliat la ideea Johannis-premier, dar putem colabora

Marko Bela: noi ne-am raliat la ideea Johannis-premier, dar putem colabora

Liderul UDMR Marko Bela a declarat luni, pentru NewsIn, ca a avut o intalnire cu lideri ai PNL, la care au convenit sa "mearga impreuna" si ca exista posibilitatea ca majoritatea constituita si cu PSD sa continue, desi are "o problema serioasa" prin faptul ca primarul Klaus Johannis "s-a recuzat".

Liderul Uniunii a povestit intalnirea pe care a avut-o luni cu liderii de prim nivel ai PNL. "Cu PNL am convenit ca incercam sa mergem impreuna, sa ne consultam, sa ne corelam. Incercam sa mergem impreuna. Alte concluzii nu am formulat", a afirmat presedintele UDMR, adaugand ca acordul semnat de cele doua formatiuni inaintea turul II este in continuare valabil, chiar daca primarul Sibiului "s-a recuzat".

"In acest moment, fiecare incearca sa-si faca propria evaluare. Liberalii vor avea consultari in partid, noi cu organizatiile teritoriale, maine am convocat Consiliul Permanent. Este o situatie noua, trebuie gasite solutiile cele mai bune", a spus Marko. "Nu as vrea sa anticipez anumite decizii, nici care vor fi acelea", a afirmat liderul UDMR.

Intrebat daca este posibila continuarea <> chiar fara persoana acestuia, presedintele Uniunii a raspuns ca "este o posibilitate". "Este o posibilitate ducerea mai departe a acestei majoritati, dar aceasta majoritate are o problema foarte serioasa – noi ne-am raliat la ideea Klaus Johannis premier. Dar nu excludem", a spus Marko, pentru NewsIn.

Marko Bela a spus ca vor exista discutii si cu social-democratii, Uniunea fiind deschisa spre dialog. "Un lucru este cert, rezultatul votului arata ca societatea este deosebit de divizata", a adaugat el. Nici varianta colaborarii cu PDL nu a fost exclusa de liderul UDMR. "In politica nu poti exclude pe cei cu care ai mai colaborat, dar nici nu am analizat, initiat un astfel de dialog", a adaugat Marko.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă