11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportMarea ciondaneala

Marea ciondaneala

Dupa ce consultarile de la Cotroceni au esuat, liderii politici si-au aruncat, in acest weekend, dintr-o tabara in alta, acuzatii si vorbe grele.
Vicepresedintele PNL, Eugen Nicolaescu, s-a lansat sambata seara, in cadrul unei conferinte de presa organizate la Targu Mures, intr-un atac virulent la adresa presedintelui Romaniei, Traian Basescu, despre care a spus ca "sufera de mai multe boli care intra in categoria bolilor psihice". Eugen Nicolaescu a aratat ca Traian Basescu il ataca de doi ani, ca acesta "minte cum ii place sa minta de fiecare data". El a accentuat ca presedintele e inconjurat de "slugi care nu au curajul sa ii spuna ce se intampla in tara", cu referire directa la liderul PD, Emil Boc, si presedintele PLD, Theodor Stolojan.
La randul sau, vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, intr-o emisiune televizata, ca Traian Basescu "este un dusman calificat si constant al partidelor istorice", referindu-se la dorinta presedintelui de a distruge PNL. Crin Antonescu a amintit, in acest context, de contributia lui Traian Basescu la disparitia PNTCD.
Tot sambata, presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, la Targu Mures, ca presedintele Traian Basescu incita la razbunare si razboi politic intern. Marko Bela a spus ca problemele importante sunt cele sociale, care inca nu au primit raspuns, conditii in care nu trebuie sa mire ca demagogia si populismul "prind". "Traian Basescu a vazut mai bine decat noi aceasta dezorientare si a dat raspunsuri atractive dar false si periculoase la aceste intrebari si probleme, propunand arbitrariul, incitand la razbunare si razboi politic intern!", a spus Marko Bela.
Presedintele UDMR a mai declarat ca cetatenii vor fi transformati in "prada a falsilor profeti si a unor virtuali dictatori demagogi".
In replica, presedintele PD, primarul din Cluj, Emil Boc, a acuzat existenta unui protocol secret de colaborare intre PNL si PSD. El spune ca semnul cel mai vizibil al acestei intelegeri ar fi faptul ca PSD si-a anuntat intentia de a renunta la depunerea unei motiuni proprii de cenzura impotriva cabinetului condus de Tariceanu. Liderul PD sustine ca protocolul secret prevede cooptarea unor reprezentanti ai PSD in posturi de secretari de stat si de presedinti de agentii guvernamentale, precum si la conducerea unor institutii deconcentrate.

Orban Il face pe Boc "nesimtit"
Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, ieri, ca liderul PD Emil Boc "minte cu nesimtire" atunci cand vorbeste despre un protocol PNL-PSD, somandu-l pe acesta sa dea numele unui membru PSD care ocupa functii de demnitate publica. "Boc minte cu nesimtire, asa cum o fac toti liderii PD de cand au abandonat Guvernul. PNL continua sa-si asume raspunderea guvernarii, in timp ce PD nu face altceva decat galagie, dezinformeaza cetatenii si incearca sa distruga orice construim noi", a declarat Orban. Totodata, el l-a somat pe Emil Boc sa dea numele unui singur membru PSD care ocupa functii de demnitate publica.

Cele mai citite

Când clopotele se bat cap în cap

Furtuna și ploile abundente de zilele trecute au stârnit pe toți meteorologii și reporterii de televiziune, care s-au grăbit să propovăduiască apocalipsa, băgând...

Dialoguri academice despre Europa: Cum poate UE să-și păstreze identitatea

Academia Română va fi un spațiu pentru reflecție: „Penser l’Europe” adună elitele lumii pentru dezbateri cruciale Fundația Națională pentru Știință și Artă, sub egida Academiei...

Când clopotele se bat cap în cap

Furtuna și ploile abundente de zilele trecute au stârnit pe toți meteorologii și reporterii de televiziune, care s-au grăbit să propovăduiască apocalipsa, băgând...
Ultima oră
Pe aceeași temă