3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSportDragnea se preface că nu pricepe de ce vrea Iohannis ca...

Dragnea se preface că nu pricepe de ce vrea Iohannis ca CSAT să analizeze bugetul atent: Duce campanie opresivă asupra Guvernului. Dacă Guvernul ar fi aprobat proiectul, cineva ar fi declanșat o procedură

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu înțelege de ce șeful statului a convocat, vineri, abia pentru marți ședința CSAT în care se va da avizul asupra bugetelor securității naționale.

“Orice întârziere a Bugetului de stat nu ajută nimănui. Membrii CSAT erau în București. Toată lumea era pregătită. CSAT se poate convoca în două ore. Avizul CSAT este consultativ, Parlamentul este cel care decide. Dar avizul CSAT trebuie luat, pozitiv sau negativ”, a susținut Liviu Dragnea.


Citește și: ​​Liviu Dragnea susține că el nu e interesat de OUG-uri: Am auzit că sunt făcute pentru mine. Nu mă interesează. Mie mi se pot face dosare și după ordonanțe. Nu mă îmbăt cu apă rece


 

În opinia acestuia, deși avizul CSAT este doar consultativ, chiar dacă Guvernul ar fi adoptat proiectul de buget “cineva ar fi declanșat” probabil o procedură pentru a întârzia acest lucru.

“Sigur că premierul m-a informat și pe mine despre discuția cu președintele, doar eram președintele Senatului (n.r., Liviu Dragnea etse președintele Camerei Deputaților)”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că, dacă Guvernul va aproba marți proiectul Legii bugetului de stat, această lege ar putea fi aprobată de Parlament marțea următoare.

Dragnea a mai apreciat că scrisoarea trimisă de președintele Iohannis Guvernului reprezintă ” un gest politic” iar președintele ”este intr-o campanie opresiva asupra Guvernului”.

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...
Ultima oră
Pe aceeași temă