25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportLIVE TEXT. Ponta: România este o GARANŢIE pentru partenerii europeni. Mergem în...

LIVE TEXT. Ponta: România este o GARANŢIE pentru partenerii europeni. Mergem în continuare pe DRUMUL EUROPEAN

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi dimineaţă, după întâlnirea de luni cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că România este o garanţie pentru partenerii europeni şi că mergem în continuare pe drumul european.

„Criza politică s-a încheiat (…) Poziţiile s-au echilibrat, România e o garanţie pentru partenerii nostri europeni, merge în continuare pe drumul său european, cu mai mulă integrare, mai multă implicare.”

Victor Ponta a precizat că „s-au remarcat din partea comisiei progresele substanţiale făcute în privinţa mecanismelor de absorbţie a fondurilor euorpene”.

Pe de altă parte, premierul a subliniat că, „probabil şi în 2013 şi în 2014”, vom avea de plătit pentru greşelile făcute în 2010-2011 în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene, adăugând că „pe motive de lipsă de competenţă, de implicare, programele europene desfăşurate în România au avut de suferit.”

Citeşte şi:

Puşcaş: Înfiinţarea unui minister al fondurilor europene pare o scuză pentru ceea ce nu s-a făcut

Ponta: Cel mai mare dezastru în absorbţia fondurilor UE a fost produs în 2009-2011 de către ANRMAP

 

„Am discutat cu preşedintele Comisiei Europene (Jose Manuel Barroso, n.red.) ca la nivelul guvernului, cu toate instituţiile şi beneficiind de expertiză, vom constitui un grup de lucru special pentru a cristaliza obiectivele bugetare pe 2013-2014, în aşa fel încât să avem o poziţie consolidată”, a mai declarat premierul.

Premierul a vorbit şi despre modalitatea prin care se pot îmbunătăţi mecanismele de absorbţie a fondurilor europene: „Împărtăşesc ideea de a avea un singur minister pentru a coordona activităţile de management (…) În noul guvern după 9 decembrie, voi propune un ministru al fondurilor europene (…) în 2013 vom construi toată infrastructura pentru ca la 1 ianuarie 2014 să avem, după model polonez, un singur minister, o singură instituţie de coordonare a activităţilor de management”.

Deşi conferinţa ar fi trebuit să înceapă la ora 10, declaraţia premierului este întârziată de vizita ministrului economiei, Daniel Chiţoiu.

Daniel Chiţoiu a venit să discute cu premierul Victor Ponta despre privatizarea Oltchim.

Luni, procedura de selectare a investitorului pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi amânată până în 20 septembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă