25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportLIVE TEXT. Frunzăverde: Ne e frică să vorbim la telefon. Dacă aş...

LIVE TEXT. Frunzăverde: Ne e frică să vorbim la telefon. Dacă aş fi fost ascultat, PDL-ul nu ar fi ajuns acum în situaţia asta. Vezi reacţia lui Emil Boc

UPDATE Liderul democrat-liberalilor, Emil Boc, a calificat demisia lui Sorin Frunzăverde, fostul vicepreşedinte al PDL, drept o „trădare” şi „abandonare” a crezurilor PDL-iste. Emil Boc a acuzat PNL că aprobă traseismul politic, deşi se pronunţă public împotriva traseismului. Totodată, şeful PDL a declarat că regretă că a permis ca Sorin Frunzăverde să facă parte din structurile de conducere ale partidului.

Citeşte şi Boc despre Frunzăverde: Un PDL-ist adevărat nu-şi vinde sufletul

 

Sorin Frunzăverde şi-a explicat astăzi decizia de a părăsi Partidul Democrat-Liberal, invocând opţiunea „diferită” de a altor membri ai partidului. Fostul vicepreşedinte al PDL-ului a făcut referire la „haosul administrativ” şi la „statul poliţienesc”. De asemenea, politicianul a precizat că nu urmăreşte destructurarea partidului şi că îşi doreşte să existe dialog în interiorul clasei politice.

Haosul administrativ şi statul poliţienesc sufocă orice comunitate şi orice economie. Am spus aceste lucruri în cele 45 de întâlniri pe care le-am avut în timpul campaniei electorale interne şi a 46-a oară la Convenţia partidului. Le mulţumesc colegilor mei care m-au votat atunci ca vicepreşedinte al PDL-lui. N-o să fac nici un reproş astăzi.

Opţiunea mea diferă de a altor membri din PDL. Deşi am inssistat să elaborăm un buget descentralizat, nu s-a întâmplat acest lucru, a precizat Sorin Frunzăverde, care a trecut ieri la PNL.

„Am discutat, în aceşti ani, cu lideri ai altor partide importante şi cred că există, la nivelul clasei politice, resursa de a institui un dialog real între putere şi poziţie, că există resurse pentru a aşeza România în normalitate, în dialog între formaţiunile politice. Dialogul nu mai există.

Cred că PDL este un partid de dreapta, dar cred că nu se mai pot face schimbări”, a precizat fostul vicepreşedinte al democrat-liberalilor. 

Cred ca putem construi prin dialog o Românie normală şi să renunţăm la starea de stat poliţienesc care sufocă orice economie. Ne este frica să vorbim la telefon„, a punctat Frunzăverde.

Un număr important de membri ai PDL au încercat să mă determine să nu am această abordare pe care o am astăzi. Am avut o discuţie cu Vasile (Blaga, n.r.), şi cu primul-ministru, dar, din punct de vedere al principiilor, nu mai există concordanţă”, a precizat Frunzăverde, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

O parte din membrii PDL-ului s-ar putea să mă urmeze în plecare, dar că nu voi încerca să destabilizez guvernarea pe care dumnealui o are„, a precizat Frunzăverde, făcând referire la o discuţie cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

„E o opţiune personală şi sper că aţi observat că eu am încercat doar să-mi etalez opţiunea”, şi-a explicat Frunzăverde poziţia.

„Cred că este deplasat să încep să vorbesc despre doctrine politice acum când nici n-am intrat în PNL”.

„USL este o alianţă conjuncturală”, a punctat politicianul, explicând că „o conjunctură poate să dureze şi opt ani”. ” Când am zis construcţie de dreapta, m-am referit la PNL”.

Sorin Frunzăverde a precizat că a avut numeroase discuţii cu lideri importanţi ai PNL, „nu neapărat în aceşti termeni”. El a precizat că nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre plecarea din PDL.

„Dacă aş fi fost ascultat, PDL-ul nu ar fi ajuns acum în situaţia asta”, a mai punctat Frunzăverde, în conferinţa de presă de astăzi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă