14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportFOTO VIDEO. CS U Craiova a câștigat Cupa României

FOTO VIDEO. CS U Craiova a câștigat Cupa României

UPDATE. Scor final Craiova – Hermannstadt 2 – 0.

Foto: Octavian UrsescuFoto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian UrsescuFoto: Octavian Ursescu

 UPDATE: În minutul 58, Mitriță urcă scorul la 2 – 0 pentru Craiova.

Foto: Octavian Ursescu 

UPDATE: După prima repriză, CS Universitatea Craiova o conduce pe Hermannstadt cu 1 la 0.

 

UPDATE: După o jumătate de oră de joc, CS Universitatea Craiova a deschis scorul, prin Gustavo.

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu 

 

Coregrafii impresionante ale suporterilor, la Finala Cupei 

 

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

 

Echipele de start la Finala CupeiȘ Craiova – Hermannstadt

 

AFC Hermannstadt: Căbuz – Coman, Crişan, Stoica, Tătar – Dîlbea, Boboc – Hergheligiu, Rusu, Petrescu – Blănaru. Antrenor Alexandru Pelici;

CSU Craiova: Mitrovici – Popa, Kelici, Ferreira – Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo, Băluţă, Mitriţă. Antrenor Devis Mangia.

 

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

UPDATE: Fanii craioveni și cei ai sibienilor au început să-și ocupe locurile în tribunele Stadionului Național “Lia Manoliu” (Național Arena), unde se va disputa Finala Cupei României.

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Foto: Octavian Ursescu

Casele de pariuri o dau favorite pe CSU Craiova în finală, cu o cotă de 1,48 la victorie, față de 8, pentru Hermannstadt.

Înaintea meciului dintre Craiova și Hermannstadt, tot pe Național Arena, Finala Cupei României la junior. Dinamo București s-a impus în fața FCSB, după lovituri de departajare. După 90 de minute, scorul a fost 1 – 1. Conform regulamentului, s-a trecut direct la executarea loviturilor de la 11 metri, iar Dinamo s-a impus cu 10 la 9.

Juniorii echipei din Ștefan cel Mare sunt atrenați de fostul jucător al Stelei București, Laurențiu Diniță.

Dinamo are șansa, weekend-ul următor, să realizeze Eventul, dacă va câștiga și Campionatul

CS Universitatea Craiova şi FC Hermannstadt luptă, duminică, de la ora 21.00, pe Arena Naţională pentru câştigarea Cupei României. CS Universitatea Craiova se află în faţa celui de-al şaptelea trofeu, iar FC Hermannstadt luptă pentru un prim titlu.

La 10 noiembrie 2017, Liga Profesionistă de Fotbal a considerat drept întemeiată solicitarea grupării CSU Craiova, înfiinţată în 2013, prin care cerea să i se recunoască rezultatele obţinute de Universitatea Craiova din 1948 şi până în anul 1991.

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a apreciat că CSU Craiova trebuie să fie înscrisă pe pagina web a instituţiei cu rezultatele obţinute până în 1991.

AFC Hermannstadt a devenit prima echipă de eşalon inferior care ajunge în finala Cupei României după o pauză de 36 de ani. În 1982, FC Baia Mare era învinsă de Dinamo cu 3-2. Între timp, AFC Hermannstadt a obţinut accederea în Liga I.

În semifinale, CSU Craiova a eliminat FC Botoşani, iar FC Hermannstadt a trecut de Gaz Metan Mediaş.

Ambasadorii din acest an ai finalei Cupei României sunt Viorel Hizo, din partea celor de la AFC Hermannstadt, şi Gheorghe Craioveanu, ca reprezentant al Clubului Sportiv U Craiova.

Cei doi vor prezenta publicului de pe Arena Naţională trofeul Cupei înaintea startului meciului.

Viorel Hizo este unul dintre numele importante din istoria fotbalului sibian. Acesta a evoluat timp de 10 ani la ASA Sibiu, iar în perioada 1991-1993 a fost antrenorul formaţiei Inter Sibiu, echipă cu care a cucerit Cupa Balcanilor în anul 1991.

Gheorghe Craioveanu a evoluat între 1991 şi 1995 la Universitatea Craiova, pentru care a evoluat în 129 de partide şi a marcat de 61 de ori. Craioveanu a câştigat de două ori titlul de golgheter al Ligii 1, în 1994 şi 1995, şi a cucerit trofeul Cupei României în 1993.

Arbitrul Marcel Bîrsan va conduce la centru finala Cupei României, Hermannstadt – CSU Craiova. Bîrsan va fi ajutat de asistenţii Adrian Radu Ghinguleac şi Ciprian Florin Danş

Arbitru de rezervă va fi Cătălin Popa, iar observatori George Ionescu şi Octavian Goga.

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă