3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportLIVE TEXT Antonescu: eu am propus înlocuirea lui Chiliman de la PNL...

LIVE TEXT Antonescu: eu am propus înlocuirea lui Chiliman de la PNL Bucureşti

Crin Antonescu a fost invitat luni seara la TVR. Iată primele declaraţii ale liderului PNL:

Despre demitrea lui Chiliman: Andrei Ciliman va fi foarte probabil candidat la primaria sectorului 5, fiind stânjenit să conducă activitatea politică, apoi pentru că prezentarea candidaturilor pentru Bucureşti a nivelul USL presupune şi negocieri, inclusiv între liderii de filiale.

Antonescu a recunoscut că are ce să-i reproşeze lui Chiliman, dar a refuzat să dea detalii.

Citeşte şi ŞOC în PNL: Chiliman se gândeşte “serios” să demisioneze din partid: Decizia lui Antonescu e comică, pot să fac şi campania lui. Vezi reacţiile politicienilor

“Nu am luat eu decizia de demitere a lui Antonescu. Nu e vorba de dat afară şi nu e vorba de Antonescu. Am propus această decizie, care a avut un scor covârşitor la votul secret.”

Despre declaraţiile lui Chiliman: “Nu este primul atac pe care un coleg îl practică în public. Andrei Chiliman a răstălmăcit nişte lucruri, dar eu nu am spus public ce mă nemulţumeşte. Nu am spus nici un cuvânt rău despre Chiliman.”

“Omul Elenei Udrea”: “La acuzaţii grave, dar serioase, răspunzi. La astfel de acuzaţii penibile nu ai ce să răspunzi.”

“Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu au ajuns să considere că tot Bucureştiul este condus de dânşii. Bucureştiul este al întregului partid. Toţi suntem interesaţi de soarta Bucureştiului”.

Citeşte şi Antonescu: Obiectivul prioritar al lui Chiliman trebuie să fie candidatura la Primăria Sectorului 1

Roşca Stănescu vorbea despre afaceri de corupţie: “Niciodată nu au existat astfel de acuzaţii formulate concret. Dacă ar fi existat, aş fi luat măsuri. Voi verifica informaţiile dl. Sorin Roşca Stănescu şi, dacă e ceva adevărat, vom discuta şi vom lua măsuri. Dar nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat azi.”

Chiliman, candidat independent: Ar avea şansele unui candidat independent. Nu s-ar opri PNL din mers din această cauză şi cred că am putea veni cu un candidat cu şanse mari de câştig. Dar poate o să ia o hotărâre şi nu va trebui să punem acastă problemă.”

“Eu nu am luat în calcul demisia lui Chiliman.”

Citeşte şi Ludovic Orban: Sunt stupefiat de schimbarea lui Chiliman, e o greşeală politică

“Dacă acuzaţiile lansate de Andrei Chiliman rămân în picioare, atunci avem o problemă. Dacă nu se răzgândeşte în timp util, căutăm un alt candidat. Şi la şah există ceas. Chit că-i Săptămâna Mare, cred că în două-trei zile ar trebui să ştim. Noi totuşi trebuie să ieşim săptămâna viitoare, împreună cu partenerii noştri din USL, şi să spunem candidatul USL la Sectorul 1 e cutare, la Sectorul 2 e cutare. “

Citeşte şi Quintus: Plecarea lui Chiliman din PNL ar fi “o greşeală şi pentru partid şi pentru cariera lui”

Despre scrisoarea trimisă de Băsescu: “Nu cred că e bine să-şi pună mandatul într-un astfel de joc. Am spus dintotdeauna că susţinem un parlament bicameral.”

“Traian Băsescu dacă trebuie să plece, va pleca prin voinţa electoratului. Nu se negociază din punctul de vedere al PNL, conţinutul une Constituţii nu se poate modifica în funcţie de voinţa unui om.”

 

Cele mai citite

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă