19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportLiderul UDMR despre Constituţie: Lucrurile merg într-o direcţie bună, dar nu vreau...

Liderul UDMR despre Constituţie: Lucrurile merg într-o direcţie bună, dar nu vreau să deschid şampania

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că dezbaterile privind revizuirea Constituţiei “merg într-o direcţie bună”, liderii USL fiind “neaşteptat de receptivi”, însă a adăugat că nu vrea să deschidă de acum şampania, informează Mediafax.

“Viteza este foarte mare. Eu am spus că anumite lucruri nu mi-au plăcut, mai ales în faza în care lucra Forumul constituţional. În acest moment, pot să vă spun că, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu liderii din USL, ceea ce pentru minoritatea maghiară este important, am impresia, dar nu vreau să deschid acum şampania şi să sărbătorim, că nu avem nimic de sărbătorit, dar am impresia că lucrurile merg într-o direcţie bună şi într-o normalitate absolut europeană. Trebuie să aşteptăm raportul, dezbaterile în Comisie luni şi marţi, rămân câteva chestiuni care în continuare trebuie clarificate, dar, de o săptămână încoace, parcă, parcă lucrurile s-au îmbunătăţit. Trebuie să aşteptăm raportul. Atât pot să vă spun că, din partea liderilor USL, vorbesc de preşedintele Victor Ponta şi de preşedintele Crin Antonescu, am constatat în ultimele zile o deschidere şi o receptivitate normală şi, hai să spun aşa, poate unii ar spune neaşteptată”, a declarat Kelemen Hunor.

Citeşte şi Noua CONSTITUŢIE. Chiuariu îi zboară pe traseiştii politici din Parlament

Liderul UDMR a fost întrebat dacă în aceste condiţii UDMR ar putea susţine noua Constituţie.

“Aşteptăm raportul, votul în Senat, apoi la începutul lunii septembrie votul în Camera Deputaţilor, aşteptăm raportul Comisiei de la Veneţia şi abia atunci vom putea spune dacă vom susţine sau nu vom susţine. În acest moment, nu am niciun motiv să cred că, dacă mergem aşa cum am pornit în această săptămână, această Constituţie nu poate fi susţinută, dar asta nu e încă o decizie”, a răspuns Kelemen.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat, sâmbătă, la Sărbătoarea Casei Maghiare din Bistriţa, ocazie cu care s-a constituit şi organizaţia de femei a UDMR Bistriţa-Năsăud.

Citeşte şi Revizuirea constituţiei: Care sunt cele mai controversate modificări

Marţi, Kelemen Hunor declara, la RFI, că UDMR nu va susţine viitoarea Constituţie, dacă aceasta va fi mai puţin coerentă decât precedenta, preşedintele Uniunii criticând, totodată, ritmul prea alert în care sunt adoptate amendamentele de către comisia parlamentară de revizuire a legii fundamentale.

Cele mai citite

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă