20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportLegile sigurantei, la un pas de adoptarea tacita

Legile sigurantei, la un pas de adoptarea tacita

Deputatii din Comisia Juridica si din cea de Aparare nu au reusit nici astazi sa ia in dezbatere legile sigurantei nationale , desi era ultima zi in care mai puteau fi adoptate in comisii.

Asta inseamna ca legile vor fi considerate adoptate tacit de Camera Deputatilor si vor fi trimise fara nicio modificare la Senat, care este camera decizionala.

Dezbaterile de astazi s-au desfasurat din nou in lipsa cvorumului si au fost mai multe certuri decat discutii pe fondul legilor.

 

Presedintele Comisiei pentru Aparare, democratul Costica Canacheu: "Noi insistam sa se tina sedinta Biroului Permanent si sa se planifice joi un plen al Camerei Deputatilor".

 

Cel mai vehement democrat a fost Daniel Buda, care, pe un ton ridicat, i-a acuzat pe colegii de la PNL de "actiuni duplicitare" si de "ruperea cvorumului", prin ajutorul celor de la PSD, pe care i-a acuzat de lipsa de verticalitate. El a sustinut ca PD vrea sa discute legile sigurantei pentru ca sunt prost facute si pentru ca nu reglementeaza "vandutul ziarelor la colt de strada".

La randul sau, democratul Augustin Zegrean a criticat din nou atitudinea liberalilor si a social-democratilor, sustinand ca acestia si-au atins scopul: legile sigurantei sa nu fie dezbatute de Camera.
"Nu e o maniera care sa faca cinste parlamentarismului. Este impotriva bicameralismului. Putem sa initiem o propunere prin care sa desfiintam una din Camere, pentru ca doua sunt prea multe", a afirmat Zegrean, in timpul sedintei.

In schimb, deputatul PNL George Scutaru a sustinut ca democratii vor sa faca o dezbatere politica si ca nu poate accepta din partea unor deputati PD "tipete ca ale lui Goebbels" si un limbaj de cartier la adresa liberalilor.
"Se incearca respingerea acestor legi pentru ca Traian Basescu sa primeasca si el o veste buna inainte de suspendare", a afirmat Scutaru.

La randul sau, presedintele Comisiei Juridice, deputatul PC Sergiu Andon, a spus ca deputatii din cadrul celor doua comisii au dat, astazi, "o nota proasta, de corigenta, parlamentarismului" pentru faptul ca nu au reusit sa adopte un raport la pachetul de legi ale sigurantei.

Pe de alta parte, deputatul PRM Marcu Tudor a declarat ca cele doua comisii trebuie sa discute Legile sigurantei nationale si sa ia o hotarare, in care sa motiveze de ce nu s-a lucrat nimic in ultimele trei luni. In plus, Tudor a facut un apel tardiv la colegii sai de a nu mai invoca diverse motive pentru amanarea discutiilor si a sustinut ca deputatii din comisia Juridica si cei de la Aparare ar trebui sa-si dea demisia in urma acestui esec.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă