15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportLăzăroiu: Peste jumătate din români susţin legalizarea prostituţiei

Lăzăroiu: Peste jumătate din români susţin legalizarea prostituţiei

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, spune că din sondajele pe care le-a văzut mai mult de jumătate din populaţia adultă a României susţine legalizarea prostituţiei, transmite NewsIn.

Invitat la o emisiune B1TV, Lăzăroiu a fost întrebat dacă din poziţia de ministru al muncii va iniţia un proiect pentru legalizarea prostituţiei. „Nu m-am gândit, nu e printre priorităţile… „, a replicat el, adăugând apoi că în favoarea acestei iniţiative „există mai mult decât declaraţii”.

Există un raport al Comisiei prezidenţiale din 2008 şi printre multe lucruri care erau propuse la măsuri, era şi asta. Era un raport pe care preşedintele şi l-a asumat la vremea respectivă. Eu ştiu că asta este folosită tot timpul ca un fel de subiect tabu – „, a explicat el.

Ministrul a mai spus că din sondajele pe care le-a urmărit reiese că mai mult de jumătate dintre români susţin legalizarea prostituţiei. „Acum eu vă spun că am acces la sondaje de opinie şi dacă spun că da, voi milita pentru legalizarea prostituţiei, am cam 50 şi ceva la sută adepţi. Deci în momentul ăsta, populaţia adultă a României este în favoarea legalizării prostituţiei. Dar vă spun, nu m-am gândit, că nu e printre priorităţile pe care le avem acum”, a conchis fostul consilier prezidenţial.

Legea iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană privind legalizarea serviciilor sexuale plătite a fost respinsă de Senat, aflându-se în acest moment la Camera Deputaţilor, iar şansele pentru adoptarea ei sunt slabe.

Pe 12 aprilie, comisia juridică a Camerei a întocmit un raport de respingere a iniţiativei. În plen, pe data de 17 mai raportul de respingere a întrunit 133 de voturi favorabile, 104 abţineri şi 27 voturi împotrivă, număr insuficient ca proiectul să fie respins, în condiţiile în care se încadra la categoria legilor organice. Deputaţii urmează să dea săptămâna aceasta un nou vot pe acest raport, care a stat între timp la comisii.

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă