13.6 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportLăzăroiu: Pe centru-dreapta se poate coagula o platformă, ca o coaliţie de...

Lăzăroiu: Pe centru-dreapta se poate coagula o platformă, ca o coaliţie de mişcări civice şi partide

Ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu susţine că se poate coagula o platformă pe centru-dreapta, care se poate organiza chiar ca o coaliţie între mişcări civice şi partide, scrie NewsIn.

“Se vede tot mai clar că încet-încet se poate coagula o platformă de centru-dreapta în România (…) Trebuie o construcţie mult mai largă, pentru că sunt grupuri răzleţe, nuclee de oameni care unii se manifestă pe internet, alţii se manifestă la o cafea, dar sunt grupuri care trebuie adunate în acelaşi loc. Trebuie o construcţie credibilă, oameni credibili”, a spus Lăzăroiu, la B1Tv.

El a menţionat că “stânga şi populismul” sunt în minoritate, în timp ce majoritatea românilor se declară de dreapta. În plus, mai consideră Lăzăroiu, PDL nu poate să adune singur toate aceste opţiuni politice, chiar dacă ” e singurul partid oficial de centru-dreapta”.

“Poate fi o coaliţie între mişcări civice şi partide, se poate şi asta. Dar nu trebuie să fie ceva gen CDR, unde erau şi asociaţii. Trebuie altfel omogenizată structura asta”, s-a referit ministrul la platforma de centru-dreapta.

Preşedintele PDL Emil Boc a afirmat luni, la TVR1, că nu poate spune în acest moment sub ce denumire ori cu ce siglă va intra partidul în alegerile de anul viitor, lăsând să se înţeleagă că este posibilă o schimbare, fără să indice în ce sens ar putea avea loc aceasta.

Boc a fost întrebat dacă la alegerile din 2012 va participa PDL sau Mişcarea Populară. “Astăzi avem PDL, ce va decide PDL-ul până în 2012 nu pot încă astăzi să spun cu siguranţă”, a fost răspunsul preşedintele PDL.

El a evitat să spună dacă ştie cine e “Albă ca Zăpada”, menţionând că ştie doar cine e PDL. Boc a susţinut că, dacă la un moment dat se va impune schimbarea denumirii sau a siglei PDL, acest lucru se va întâmpla, dar doar după o analiză serioasă. “Deocamdată nu am discutat acest lucru oficial în PDL”, a precizat preşedintele PDL.

Pe de altă parte, întrebat cât are PDL în sondajele de opinie, Emil Boc a avansat cifra de 20%.

Cele mai citite

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...

comasarea este organizarea unor alegeri trucate

George Simion și echipa sa de la Alianța pentru Unirea Românilor AUR au decis că e momentul să se afișeze la Conservative Political...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă