19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportLăzăroiu: Pe centru-dreapta se poate coagula o platformă, ca o coaliţie de...

Lăzăroiu: Pe centru-dreapta se poate coagula o platformă, ca o coaliţie de mişcări civice şi partide

Ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu susţine că se poate coagula o platformă pe centru-dreapta, care se poate organiza chiar ca o coaliţie între mişcări civice şi partide, scrie NewsIn.

“Se vede tot mai clar că încet-încet se poate coagula o platformă de centru-dreapta în România (…) Trebuie o construcţie mult mai largă, pentru că sunt grupuri răzleţe, nuclee de oameni care unii se manifestă pe internet, alţii se manifestă la o cafea, dar sunt grupuri care trebuie adunate în acelaşi loc. Trebuie o construcţie credibilă, oameni credibili”, a spus Lăzăroiu, la B1Tv.

El a menţionat că “stânga şi populismul” sunt în minoritate, în timp ce majoritatea românilor se declară de dreapta. În plus, mai consideră Lăzăroiu, PDL nu poate să adune singur toate aceste opţiuni politice, chiar dacă ” e singurul partid oficial de centru-dreapta”.

“Poate fi o coaliţie între mişcări civice şi partide, se poate şi asta. Dar nu trebuie să fie ceva gen CDR, unde erau şi asociaţii. Trebuie altfel omogenizată structura asta”, s-a referit ministrul la platforma de centru-dreapta.

Preşedintele PDL Emil Boc a afirmat luni, la TVR1, că nu poate spune în acest moment sub ce denumire ori cu ce siglă va intra partidul în alegerile de anul viitor, lăsând să se înţeleagă că este posibilă o schimbare, fără să indice în ce sens ar putea avea loc aceasta.

Boc a fost întrebat dacă la alegerile din 2012 va participa PDL sau Mişcarea Populară. “Astăzi avem PDL, ce va decide PDL-ul până în 2012 nu pot încă astăzi să spun cu siguranţă”, a fost răspunsul preşedintele PDL.

El a evitat să spună dacă ştie cine e “Albă ca Zăpada”, menţionând că ştie doar cine e PDL. Boc a susţinut că, dacă la un moment dat se va impune schimbarea denumirii sau a siglei PDL, acest lucru se va întâmpla, dar doar după o analiză serioasă. “Deocamdată nu am discutat acest lucru oficial în PDL”, a precizat preşedintele PDL.

Pe de altă parte, întrebat cât are PDL în sondajele de opinie, Emil Boc a avansat cifra de 20%.

Cele mai citite

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă