12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportLăzăroiu dezvăluie planul secret al lui Voiculescu

Lăzăroiu dezvăluie planul secret al lui Voiculescu

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine, miercuri, într-o postare pe site-ul blogary.ro, că Dan Voiculescu are ca plan suspendarea din funcţie a şefului statului până în iulie 2011, demiterea Guvernului Boc şi desemnarea sa ca prim-ministru de către preşedintele interimar Mircea Geoană.

Potrivit analizei lui Lăzăroiu, adevărata miză a conflictului Ponta-Voiculescu este funcţia de prim-ministru.

Consilierul prezidenţial aminteşte că preşedinte al Senatului este tot Mircea Geoană, cel care, în caz de suspendare a preşedintelui în funcţie şi cădere a Cabinetului Boc, numeşte premierul.

“Dl. Geoană este mai prieten cu dl. Voiculescu decât cu dl. Ponta. Plus că, dl. Geoană nu cred că şi-a plătit încă «datoriile» din campanie către televiziuni”, adaugă Lăzăroiu.

El menţionează şi că Protocolul USL stipulează că premierul va fi stabilit abia în luna iulie 2011, când “sondajele vor desemna cel mai popular candidat la funcţia de preşedinte (previzibil, Antonescu-ACD), după care va fi nominalizat premierul de la celălalt partid (previzibil PSD, dl. Ponta speră că domnia sa)”.

Prin urmare, adaugă Lăzăroiu, până la vară nu există un candidat al USL la funcţia de premier, iar dacă trece moţiunea de cenzură anunţată de opoziţie în actuala sesiune parlamentară, preşedintele în funcţie (titular sau interimar) poate face abstracţie de USL.

Planul d-lui Voiculescu: suspendarea preşedintelui în funcţie până în luna iulie 2011, adică până la desemnarea premierului oficial al USL. Demiterea guvernului Boc. Geoană interimar. Geoană îl numeşte pe Voiculescu premier. Nu pe Ponta”, mai scrie Sebastian Lăzăroiu.

În susţinerea acestei ipoteze, consilierul prezidenţial aminteşte că:

– în 2006 Voiculescu voia funcţia de vicepremier – Tăriceanu fusese de acord şi doar un accident de imagine l-a împiedicat să o obţină;

– în 2007 şi-a dorit funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare care întocmea rechizitoriul pentru suspendarea preşedintelui şi a avut-o;

– în 2008 şi-a dorit şi a obţinut, în ciuda împotrivirilor “greilor” PSD, funcţia de vicepreşedinte al Senatului;

– în decembrie 2010 a cerut imperativ alianţă între PSD-PNL-PC până la 31 ianuarie 2011,

– iar pe 5 februarie alianţa era gata;

– în 2011, un alt “greu” al PNL, Teodor Meleşcanu, i-a cedat funcţia de vicepreşedinte al Senatului;

– la negocieri Voiculescu a cerut 20 de locuri eligibile de la PNL şi PSD şi le-a obţinut.

“Nu subestimaţi puterea d-lui Voiculescu asupra opoziţiei. Dacă îşi doreşte ceva, obţine. Dl. Ponta a observat asta. A vrut să scape de dl. Voiculescu după ce a luat funcţia de preşedinte al PSD, sfătuind PC să meargă pe drumul său. Şi PC s-a conformat. Doar că drumurile PSD şi PC s-au intersectat iarăşi, un an mai târziu, în USL. Nu scapă dl. Ponta de dl. Voiculescu când vrea”, adaugă Lăzăroiu.

În ceea ce priveşte termenul 25 martie 2011 avansat de Dan Voiculescu pentru suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu precizează că s-a uitat în calendarul ortodox şi a constatat că are sens.

“Pe 25 martie e Blagoveştenia – «dezlegare la peşte». Ştiţi cum sunt motanii, mai ales după un post lung…”, scrie el.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă