12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportLăcomia impresarilor, la apogeu. Raportul dat publicității de FIFA

Lăcomia impresarilor, la apogeu. Raportul dat publicității de FIFA

În 2019, comisioanele virate agenţilor la transferurile internaţionale au explodat din nou. Potrivit FIFA, în acest moment al anului ele se ridică la circa 653,9 milioane de dolari, cu 19,3% mai mult decât în 2018.

La nivel mondial, peste 80% din comisioane au fost plătite de cluburi engleze, germane, portugheze, spaniole şi franceze. Portugalia face figură de paradis pentru agenţi, care au încasat în acest an aproape jumătate din valoarea totală a transferurilor (78,1 milioane de dolari din 181,9 milioane de dolari).

Alt fenomen subliniat de raportul FIFA: “242 de transferuri internaţionale de jucătoare profesioniste au implicat cel puţin un intermediar în 2019”, astfel încât comisioanele agenţilor au crescut de peste trei ori faţă de anul trecut.

Aceste cifre cer o reglementare, subliniază FIFA. În octombrie, Consiliul său a aprobat o propunere vizând limitarea comisioanelor agenţilor. Acestea ar fi plafonate la 10% din indemnizaţia de transfer pentru agentul clubului care vinde, 3% din remuneraţie pentru agentul jucătorului şi 3% din remuneraţie pentru agentul clubului care cumpără.

Potrivit altei decizii a FIFA, toate comisioanele agenţilor ar urma să treacă printr-o cameră de compensare gestionată chiar de forul fotbalistic mondial. FIFA prevede şi limitarea împrumuturilor internaţionale ale fotbaliştilor, la opt jucători pe club în sezonul 2020-2021, la şapte în sezonul 2021-2022, apoi la şase începând din sezonul 2022-2023.

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă