21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportLa negocierile cerute de Negoita au venit doar liderii PDL, minoritati si...

La negocierile cerute de Negoita au venit doar liderii PDL, minoritati si parlamentarii independenti

Liderii PDL, precum si reprezentanti ai grupului minoritatilor si ai parlamentarilor independenti au sosit, pana la ora transmiterii acestei stiri, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul desemnat, Liviu Negoita, despre formarea unui nou Cabinet, informeaza Mediafax.

La discutiile de la Guvern s-au prezentat Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga (PDL), Varujan Pambuccian si Aurel Vainer (minoritati), Gabriel Oprea si Eugen Nicolicea (independenti).

Premierul desemnat, Liviu Negoita, a anuntat ca a invitat toate partidele pentru vineri, la ora 17.00, pentru negocieri privind formarea unui guvern de uniune nationala. El a precizat ca negocierile vor fi organizate la Palatul Victoria, simultan cu toate partidele.

Purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD, Victor Ponta, a declarat insa, pentru MEDIAFAX, ca social-democratii accepta sa discute cu premierul-desemnat, Liviu Negoita, luni, la Parlament, alaturi de reprezentantii grupurilor din majoritatea parlamentara.

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la randul sau ca formatiunea nu va participa, vineri, la intalnirea cu premierul desemnat, Liviu Negoita, dar asteapta o propunere pentru o intalnire care ar putea avea loc sambata dupa-amiaza, in conditiile in care niciun lider al UDMR nu se afla la Bucuresti.

La randul sau, liderul liberal Ludovic Orban, intrebat daca PNL se va prezenta la negoicierile pentru formarea unui nou Guvern, condus de Liviu Negoita, a raspuns: "Din acest moment, nu mai avem cu cine sa discutam".

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoita (PDL), pentru formarea Guvernului.

Liviu Negoita a declarat, la Cotroceni, ca doreste formarea unui guvern de coalitie, iar negocierile vor incepe vineri si vor dura trei zile, astfel ca lista noului cabinet va fi depusa luni la Parlament.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă