8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportKovesi: Verificăm modalitatea în care au fost folosite coloanele oficiale

Kovesi: Verificăm modalitatea în care au fost folosite coloanele oficiale

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi, în timpul unui interviu, că instituţia investighează modalitatea în care s-au folosit coloanele oficiale în cazul lui Gabriel Oprea şi împrejurările în care s-a produs accidentul în urma căruia a murit poliţistul Bogdan Gigină.

De asemenea, Kovesi a spus că fenomenul eliberărilor din închisoare pentru cărţile scrise în timpul detenţiei este îngrijorător.

„Am fost prima instituţie din România care am sesizat şi a cerut modificarea acestei legi. Este important ca această modalitate de reducere a pedepsei să fie limitată în viitor. Cei care au aceste veleităţi şi pot scrie cărţi o pot face şi în libertate. Problema este verificarea caracterului ştiinţific al acestor lucrări, dacă persoana respectivă a avut timp să le scrie şi dacă nu i le-a trimis cineva din afară. Sunt convinsă că nu este treaba judecătorului să verifice caracterul ştiinţific al acestor lucrări”, a spus Kovesi, într-un interviu pentru televiziunea publică. 

Totodată, Kovesi a comentat sloganul scandat de protestatari în manifestările declanşate în urma incendiului din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 60 de oameni.

„Corupţia nu ucide în mod direct, dar are efecte foarte mari. Avem foarte multe dosare privitoare la achiziţionări în spitale. Din moment ce firmele care doresc să obţină contracte de achiziţie publică sunt obligate să dea mită, atunci comit infracţiuni de genul contractelor de consultanţă fictive şi toate aceste acţiuni au un efect asupra serviciilor şi asupra preţurilor”, a spus ea.

Kovesi a precizat că o parte a anchetei este la DNA, care investighează modalitatea în care s-au aprobat şi emis autorizaţiile de funcţionare în acel grup. „Dosarul va fi finalizat, sper, până la sfârşitul acestui an”, a adăugat ea. 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă