37 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSportKovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice în cazul Vântu

Kovesi, Predoiu, Blaga: Nu au existat presiuni politice în cazul Vântu

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi ministrul Internelor, Vasile Blaga au refuzat să comenteze cazul Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv pentru favorizarea infractorului, spunând doar că nu au existat presiuni în instrumentarea acestui caz, potrivit Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că toate informaţiile despre extrădarea lui Nicolae Popa au fost făcute publice şi că autorităţile române au făcut o nouă cerere de extrădare în 6 septembrie.

Întrebat de televiziuni despre apariţia interceptărilor din dosar în presă, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a spus că nu doreşte să comenteze cazul, subliniind doar că discuţiile care au apărut în presă, între Sorin Ovidiu Vîntu şi Nicolae Popa sunt pasaje din referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Kovesi a adăugat că nu au existat niciun fel de presiuni asupra procurorilor care instrumentează dosarul.

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a spus că nu au au existat presiuni politice, la fel cum nu există în niciun caz.

Cei trei demnitari, aflaţi luni, la Forumului internaţional al procurorilor privind lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere, au răspuns întrebărilor reporterilor, după ce au deschis lucrările reuniunii.

Sorin Ovidiu Vîntu se află în arest, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care a emis un mandat, sub acuzaţia de favorizare a infractorului, omul de afaceri contestând la Curtea de Apel hotărârea, instanţa urmând să se pronunţe săptămâna aceasta asupra legalităţii măsurii preventive.

Concret, Vîntu este acuzat că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, un condamnat la 15 ani de detenţie pentru infracţiuni economice, prins de autorităţile judiciare în Jakarta. În dosarul în care Popa a fost condamnat la detenţie, iniţial şi Vîntu a fost acuzat, însă, ulterior, procurorii l-au scos de sub urmărire penală.

Popa desfăşura activităţi economice în Indonezia, având o firmă şi locuia într-o casă pe malul mării, în insula Bali, susţin surse judiciare.

Preşedintele Indoneziei a admis cererea de extrădare a lui Popa, încă din 25 august.

Într-o convorbire telefonică, interceptată de autorităţile judiciare, Popa i-a sugerat lui Vîntu că ar putea trăi cu 200.000 de euro pe an în Indonezia, bani transmişi, prin conturi, de omul de afaceri.

Tribunalul Bucureşti îşi va motiva luni decizia.

Cele mai citite

Codurile galben și portocaliu de caniculă, extinse

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu de căldură extremă, valabile în toată ţara pe parcursul următoarelor două...

Justin Timberlake a fost arestat și pus sub acuzare pentru conducere sub influența alcoolului

Justin Timberlake a fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului în Long Island, New York. Un reprezentant al Departamentului de Poliție Sag Harbor a declarat...

Klaus Iohannis, declarații cu privire la data alegerilor prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că alegerile prezidențiale pot avea loc în septembrie, octombrie sau noiembrie, respectând legislația în vigoare. El a subliniat...
Ultima oră
Pe aceeași temă