13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportKelemen: România nu are nevoie de un buget care introduce taxe

Kelemen: România nu are nevoie de un buget care introduce taxe

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Aiud, că România are nevoie pentru anul viitor de un buget de creştere economică, de susţinere a zonei private, a agricultorilor, şi nu de un buget care introduce taxe şi impozite noi, relatează Mediafax.

Întrebat de jurnalişti ce poziţie va avea UDMR în privinţa bugetului pe 2014, Kelemen Hunor a răspuns că nu cunoaşte în amănunt proiectul de buget, iar UDMR îşi propune să-l analizeze, iar dacă va fi cazul să depună amendamente.

“Nu cunoaştem proiectul în amănunte, de obicei nu susţinem proiecte pe care nu le cunoaştem. Noi am cerut, am avut o discuţie acum o lună cu premierul şi cu vicepremierul Chiţoiu, am cerut un buget care susţine investitorii, zona privată, întreprinderile mici şi mijlocii, agricultura autohtonă, fiindcă de acolo va veni creşterea economică şi nu din altă parte”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a adăugat că România are nevoie pentru anul viitor de un buget de creştere economică, de susţinere a zonei private, a agricultorilor, şi nu de un buget care introduce taxe şi impozite noi.

“Sigur că vom analiza acest buget. Dacă va fi cazul, vom depune amendamente şi vom lua o decizie privind bugetul pe 2014, după ce vom avea raportul comisiilor de specialitate. Nu vreau să anticipez eu dacă vom susţine sau nu vom susţine, dar România are nevoie de un buget de creştere economică, de susţinere a zonei private, de susţinere a agricultorilor şi nu de un buget care introduce taxe şi impozite noi, peste taxele care oricum nu au fost plătite în acest an”, a afirmat Kelemen Hunor.

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de buget pe anul viitor, documentul urmând să fie transmis imediat Parlamentului.

Proiectul de buget pentru anul viitor este programat să fie votat în Parlament la începutul lunii decembrie.

Cele mai citite

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că, printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați - Magnus Mutus și de tarabostes...

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă