21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportJohannis: Sansa de esec a unui guvern condus de mine e mica

Johannis: Sansa de esec a unui guvern condus de mine e mica

Cred ca sansa de esec a unui guvern condus de mine este mica, insa trebuie sa tinem cont si de aceasta varianta, a declarat joi, primarul Sibiului Klaus Johannis, in cadrul unei conferinte de presa monitorizate de ziare.com.

Primarul Sibiului a spus ca, in cazul in care constructia sustinuta de PSD, PNL si PNTCD nu va da roade, exista varianta unui interimat de sase luni, pentru ca el sa se poata retrage fara sa fie provocata inca o criza politica. Potrivit lui Johannis, se va vedea "in scurt timp, in cateva luni de zile", daca guvernul sau va functiona si daca va putea sa rezolve problemele tarii.

"Cred ca sansa de esec a unui guvern condus de mine este relativ mica, insa cred ca este bine sa tinem cont de aceasta varianta. Daca intreaga constructie nu functioneaza, sigur voi pleca de acolo ori ce inseamna asta, sa nu putem rezolva problemele care apar sau sa apara diferente ireconciliabile intre partidele care ma sustin", a declarat Johannis.

Klaus Johannis i-a indemnat pe romani sa mearga la vot si sa voteze candidatul pe care il prefera. In ceea ce priveste optiunea unui premier independent, Johannis sustine ca este vorba despre o alternativa care nu a mai fost incercata.

"Inca nu a incercat nimeni o astfel de constructie politica in Romania, in general in lume se incearca rar astfel de combinatie, si intr-o democratie tanara ca a noastra este un proiect intersant, in care eu cred", a declarat Johannis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă