3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportJohannis despre discuţia cu Ponta: Nu pot să plec acum, după ce...

Johannis despre discuţia cu Ponta: Nu pot să plec acum, după ce sibienii m-au ales

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, spune că a discutat cu Victor Ponta “posibilitatea de a lucra în Guvern” şi că s-au “oprit un pic” asupra MAEur, dar “discuţia a mers repede mai departe”, întrucât i-a explicat premierului că nu poate pleca imediat după ce sibienii l-au ales, relatează Mediafax.

Klaus Iohannis a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că a întâlnirea de luni cu premierul Victor Ponta fusese stabilită din săptămâna de dinaintea remanierii.

“Esenţa discuţiei am comunicat-o şi noi, şi Guvernul, a fost vorba despre proiectele Sibiului. Fiind ziua în care s-a remaniat Guvernul, evident că am discutat şi această chestiune şi pot să confirm că am discutat şi posibilitatea de a intra în Guvern, adică să intru eu în Guvern. Nu am discutat nici atunci, nici altă dată postul de la Externe, nici de la Interne, nici de vreun alt post care a fost remaniat şi ocupat luni”, a afirmat primarul Sibiului.

El a spus că, în cadrul discuţiei, s-au “oprit un pic” asupra Ministerului Afacerilor Europene (MAEur).

“A fost o discuţie mai degrabă generală. Ne-am oprit un pic asupra unui post care ni s-a părut important, este vorba despre Ministerul Afacerilor Europene, dar discuţia a mers repede mai departe. Eu nu pot să plec acum din Sibiu, imediat după ce am fost ales de sibieni. Premierul a înţeles acest lucru şi cu asta discuţia a fost încheiată”, a explicat Iohannis.

Rugat să clarifice această afirmaţie, Iohannis a spus: “Am răspuns, ca oricine să înţeleagă, discuţia s-a terminat, aşa că rămân la Sibiu. Simplu.”

Întrebat ce se va întâmpla dacă Victor Ponta va rămâne premier din toamnă, Iohannis a răspuns: “Nu am discutat toată istoria omenirii din ziua de astăzi încolo”.

Premierul Victor Ponta şi primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, s-au întâlnit, luni, la Palatul Victoria, reprezentanţii municipalităţii afirmând atunci că cei doi au discutat despre teme politice şi despre actuala remaniere a Guvernului.

“Premierul Victor Ponta şi primarul Klaus Iohannis au purtat, luni, o discuţie pe teme politice şi pe tema actuală a remanierii. Primarul Klaus Iohannis l-a rugat pe premierul Victor Ponta să sprijine, în continuare, proiectele Sibiului, în special cel legat de schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale pentru construcţia unui nou spital de urgenţă în Sibiu. Primul ministru s-a arătat dispus să susţină în continuare Primăria Sibiu, în proiectele sale”, declara, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara, în 6 iulie, că a fost propus de premierul Victor Ponta pentru a fi membru în Curtea Europeană de Conturi de la 1 ianuarie 2013.

Orban preciza că a acceptat propunerea premierului Ponta pentru a-l înlocui pe reprezentantul actual al României în organismul european, Ovidiu Ispir. Potrivit lui Orban, mandatul de la Curtea Europeană de Conturi are o durată de şase ani.

Întrebat care au fost considerentele pentru care a acceptat propunerea premierului Ponta, având în vedere că la preluarea postului de ministru al Afacerilor Europene în septembrie 2011 a prezentat un proiect pe termen lung, care prevedea şi proiectarea şi acreditarea cadrului instituţional românesc pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene în exerciţiul bugetar 2014-2020, Orban a precizat că nu vrea să intre în astfel de detalii pentru că “este prematur”.

“Deocamdată nu e nimic sigur. De la propunere la materializare mai este cale lungă. Să vedem ce se va mai întâmpla”, mai spunea ministrul Orban.

El declara, în 9 mai, la o săptămână după ce acceptase postul de ministru al Afacerilor Europene în Guvernul Ponta, că prezenţa sa în Executiv este ca tehnocrat cu susţinerea politică a Partidului Conservator, însă preşedintele PC, Daniel Constantin, i-a promis că nu va fi nicio influenţă politică în activitatea sa.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 707: Zelenski trimite o delegație pentru negocieri la granița cu Polonia

După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea acum să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri...

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...
Ultima oră
Pe aceeași temă