16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSportJohannis, ATAC la adresa lui Băsescu: Nu a fost niciodată obiectiv, independent...

Johannis, ATAC la adresa lui Băsescu: Nu a fost niciodată obiectiv, independent şi deasupra intereselor partinice

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, joi, referitor la intenţia lui Traian Băsescu de a rămâne în politică după 2014, că acesta “a fost tot timpul în politică”, nefiind niciodată un preşedinte “obiectiv, independent şi deasupra intereselor partinice”, informează Mediafax.

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă l-a surprins anunţul lui Traian Băsescu potrivit căruia va rămâne în politică şi după încheierea mandatului de preşedinte, în 2014, Johannis a răspuns că nu.

“Pe mine nu m-a surprins şi cred că pe nimeni nu a surprins. Pe mine recunosc că m-a surprins surprinderea unor comentatori. Păi a plecat vreodată din politică? A fost vreodată acel preşedinte obiectiv, independent şi deasupra intereselor partinice? Niciodată”, a spus Johannis.

Citeşte şi Băsescu s-a RĂZGÂNDIT: Mă întorc în politică în 2014. Nu pot să fiu pensionar

El a afirmat că Traian Băsescu a fost “tot timpul părtinitor”.

“A ţinut partea PDL, ba chiar a ţinut un fel de guvern marionetă. A jucat rolul opoziţiei când a venit USL la putere. Nu ştiu de unde surprinderea. A fost tot timpul în politică şi acolo va rămâne”, a spus Johannis.

El a mai fost întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu l-a contactat după intrarea în PNL, Johannis afirmând că nu şi spunând că relaţiile dintre el şi şeful statului “s-au răcit” în timp.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Viena, la o întâlnire cu români din Austria, că nu poate fi pensionar după ce termină mandatul de la Palatul Cotroceni şi că o să rămână activ în viaţa politică, deşi nu îi este clar acum sub ce formă.

“Dar recunosc, la un moment dat am spus după ce îmi termin mandatul, nu mă mai interesează, vreau să fiu un om liber, nu vreau să mai aud de politică, de nimic. Ei, cred că a fost cam precum cea cu «demisionez în cinci minute». Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu îmi găseam locul şi mă întrebam într-adevăr ce aş face dacă nu aş mai avea nimic de făcut. Deci, cred că o să rămân activ în viaţa politică, în viaţa publică, nu mi-e clar cum, pentru că am mai multe variante, dar sigur o să rămân. (…) Oricum, am ajuns la concluzia că nu pot fi pensionar”, a spus Băsescu.

Citeşte şi Johannis: Dacă în 2014 Antonescu devine preşedinte, sunt dispus să discut despre şefia PNL

El a adăugat că, după ce îşi va încheia mandatul şi va preda cheile seifurilor cu documente de la Palatul Cotroceni, va pleca împreună cu soţia sa într-o vacanţă de două-trei săptămâni în care să fie sigur că nu va fi sunat de nimeni.

“Ştiţi că un preşedinte al României, dacă vă uitaţi în Constituţie, nu are prevăzut concediu. De asta, orice ai face, te rupi două-trei zile, trebuie să stai cu toate sistemele de comunicaţii în alertă şi cu sistemele de securitate pe lângă tine şi cu posibilitatea să semnezi oricând un decret, o hârtie, să aprobi un document şi aşa mai departe. Deci, mi-aş dori trei săptămâni în care să ştiu că nu am obligaţii faţă de stat, şi pe urmă o să vedem ce o să fac”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 14 februarie, la B1Tv, că a spus că nu se mai întoarce în PDL în 2014 la finalul mandatului de şef al statului, însă a adăugat, râzând: “Dar am mai spus eu şi că demisionez în cinci minute”.

Preşedintele Băsescu a afirmat în 2012 că după terminarea mandatului şi-ar dori să nu mai revină în politică.

Cele mai citite

Inchiziția lui Putin retrage autori clasici de pe rafturi!

Rusia lui Putin coboară, pe zi ce trece, în infernul unei dictaturi detestabile. Sunt retrase peste 250 de titluri de cărți de la...

doi melteni la Washington scenariu de film de acțiune

A poposit pe biroul nostru un scenariu de film de acțiune. Ne-a fost trimis spre evaluare. Suntem tentați să-i acordăm o notă bună....

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă