11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportIvan îi dă replica lui Antonescu: Ţinea de evidenţă că PSD şi...

Ivan îi dă replica lui Antonescu: Ţinea de evidenţă că PSD şi PNL vor avea liste separate la europarlamentare

Liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, că ţine de domeniul evidenţei că PSD şi PNL vor avea liste separate la alegerile europarlamentare din 2014, el arătând că nu era nevoie de o decizie pe care USL să o ia şi ulterior să o anunţe într-o conferinţă, potrivit Mediafax.

“Faptul că PSD şi PNL vor avea liste separate la alegerile europene este un dat, nu este o decizie pe care USL să o ia. Suntem în familii politice diferite, avem campanii diferite pentru că PSD va face campanie împreună cu socialiştii europeni în toate cele 27 de state memre UE, iar PNL va face campanie cu liberalii europeni. Este o situaţie evidentă, nu era nevoie de o decizie în USL şi apoi să se facă vreo conferinţă de presă. Asta ştia toată lumea de la bun început”, a spus Ivan.

El a precizat că discuţia privind cine a făcut iniţial anunţul despre candidaturile separate nu are rost.

“Că ar fi anunţat Crin Antonescu primul, că a anuţat Victor Ponta, asta nu are nici sens să discutăm. Fiecare a anuţat când i-a venit mai bine. Noi eram în Congresul PSD, se discuta despre invitaţi, erau colo preşedintele PES, Serghei Stanişev, era Zita Gurmai, prin urmare în contextul acela era firesc să discutăm despre alegerile europene. Nu a fost ceva premeditat, dar, repet, toată lumea ştia şi este de domeniul evidenţei că avem liste separate la europarlamentare”, a mai spus Ivan.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este normal ca PSD şi PNL să meargă pe liste separate la europarlamentare şi că ar fi fost de preferat un anunţ făcut de către USL, nu unilateral, doar de PSD, precizând însă că PNL nu este de acord cu începerea de luni a campaniei electorale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că de luni partidul intră în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, el arătând că PSD nu se va mai afla în luna mai 2014 sub “umbrela USL”.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că lipsa de solidaritate din PNL, în urma căreia mai mulţi liberali critică Guvernul, va costa PNL în preferinţele electorale şi implicit pe Crin Antonescu, precizând că în acest moment raportul electoral este de 2 la 1 între PSD şi PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă