19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportIon Răuţ va fi exclus din PNL pentru că a fost ofiţer...

Ion Răuţ va fi exclus din PNL pentru că a fost ofiţer de securitate

Biroul Politic al PNL Gorj a decis, vineri, iniţierea procedurilor de excludere din partid a fostului purtător de cuvânt al filialei, Ion Răuţ, pe motiv că acesta a fost ofiţer de securitate, a declarat reprezentanţi PNL, citati de Mediafax.

Potrivit vicepreşedintelui organizaţiei judeţene PNL, Lucian Iliescu, votul pentru propunerea de excludere a lui Răuţ a fost de 15 la 11, acesta precizând că nu se aştepta la un număr aşa de mare de persoane care să-l susţină pe fostul purtător de cuvânt al organizaţiei.

“Asemenea categorii de oameni nu pot face politică la PNL. A fost în partid până acum pe greşelile altora. Conform statutului partidului nu este posibil să avem asemenea categorii de oameni. S-a terminat perioada lor. Este o pată pentru noi să avem un asemenea om”, a menţionat Iliescu, acesta având o discuţie cu Răuţ pe 4 septembrie, la sfârşitul conferinţei de alegeri în cadrul PNL Gorj.

“Dacă a lucrat în domeniul acesta, eu i-am spus că este greu să meargă lângă noi. El mi-a spus că nu a făcut rele, dar eu nu ştiu ce înseamnă rele. Această instituţie produce nişte cadre care nu au nimic în comun cu liberalismul. Pe mine m-a surprins votul de 11 în favoarea lui şi cred că e pe o lipsă de informare. Aceşti oameni nu au ce căuta în partid. Acum reparăm ceea ce trebuia făcut de mult”, a menţionat Lucian Iliescu

Ion Răuţ, membru ales în noul Birou Politic al PNL Gorj, a lipsit vineri de la şedinţa prezidată de Iliescu, el fiind prezent la Bucureşti pentru a depune o contestaţie împotriva validării alegerilor din cadrul organizaţiei judeţene.

Lucian Iliescu a precizat că alegerile au fost însă validate cu unanimitate, iar prezenţa lui la şedinţa de la Târgu Jiu reprezintă dovada că actuala conducere a filialei este una stabilă.

Propunerea de excludere a lui Ion Răuţ din PNL Gorj va fi supusă votului final pe 16 octombrie în Delegaţia Permanentă a organizaţiei.

Răuţ a fost membru PDL până în vara anului 2006, când, de asemenea, a fost exclus după o serie de atacuri şi reclamaţii depuse la adresa preşedintelui de atunci al filialei, fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Ionel Manţog. Acesta s-a înscris ulterior în PNL, iar în 2007 fostul şef al PNL Gorj, deputatul Dan Morega, l-a promovat ca director de personal în cadrul Complexului Energetic Turceni, funcţie pe care şi-a pierdut-o în anul 2009, când Manţog a devenit director economic al unităţii respective.

Răuţ a fost între 2007 şi 2010 purtător de cuvânt al PNL Gorj, el candidând la începutul lunii septembrie pentru o funcţie de vicepreşedinte al filialei, numărul de voturi obţinute asigurându-i doar calitatea de membru în Biroul Politic al organizaţiei.

Răuţ a fost până în 2006 membru al PDL Gorj, când, de asemenea, a fost exclus din partid, după o serie de conflicte publice avute cu liderii organizaţiei. Ulterior, el a plecat la PNL Gorj, fiind promovat ca director de resurse umane la Complexul Energetic Turceni, înainte de 1989 el fiind ofiţer de securitate responsabil cu termocentralele Turceni şi Rovinari din judeţul Gorj.

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă