12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportIohannis: Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută

Iohannis: Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută

Preşedintele Klaus Iohannis a menționat, într-o postare pe Facebook, că joi va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va căuta soluții pentru criza migrației, întrucât problema refugiaților și a migrării nu a fost niciodată mai acută. 

”Războiul, dictaturile ori corupția generalizată silesc oameni din multe țări ale lumii să-și părăsească satele și orașele și să ia calea refugiului. Traficanți de toate felurile promit să-i ducă în țări libere de violență și persecuție. Niciodată problema refugiaților și a migrării nu a fost mai acută și, de aceea, mâine particip la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va căuta soluții pentru criza migrației”, a scris Iohannis pe Facebook. 

Administraţia Prezidenţială a precizat că preşedintele Iohannis se va afla, joi, la Summit-ul extraordinar pe tema imigraţiei pe Marea Mediterană, convocat la Bruxelles.

Citește și: Donald Tusk convoacă summit extraordinar al UE pe tema imigraţiei

Reuniunea extraordinară a fost convocată de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

“Am decis să convoc o reuniune extraordinară a Consiliului European, pentru joia aceasta, pentru abordarea situaţiei din Marea Mediterană”, a declarat, la începutul săptămânii, pe Twitter, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Peste 1.000 de persoane s-au înecat, în ultima săptămână, în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge din nordul Africii în Italia.

Cele mai citite

Alexandru Maxim, spectacol în Turcia! Românul a dat un gol și a pasat decisiv în victoria lui Gaziantep

Mijlocaşul român Alexandru Maxim a contribuit decisiv la victoria echipei sale, Gaziantep FK, cu scorul de 2-0, în fața formației Kasimpaşa, din etapa a...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă