15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportIohannis a desemnat 10 noi ambasadori. Ce alegeri surprinzătoare a făcut preşedintele

Iohannis a desemnat 10 noi ambasadori. Ce alegeri surprinzătoare a făcut preşedintele

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, zece decrete pentru acreditarea unor ambasadori, între care se numără Emil Hurezeanu – ambasador în Germania, Adrian Cioroianu – delegat permanent al României pe lângă UNESCO, Ion Jinga – reprezentant permanent al României pe lâgă ONU de la New York, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat vineri şi decretele privind acreditarea lui Iulian Buga în calitate de ambasador în Suedia, a Luminiței Odobescu – șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, a lui Adrian Cosmin Vieriţa – șef al Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva și Organizațiile Internaționale cu sediul în Elveția.

Citeşte şi: ANALIZĂ Stratfor: PONTA se expune presiunilor internaţionale

De asemenea, preşedintele a semnat decretele privind acreditarea Adrian Gabriel Davidoiu ca ambasador în Norvegia şi a lui Cristian Tudor – ambasador în Qatar.

Totodată, Carmen-Liliana Podgorean a fost acreditată ca ambasador în Argentina, iar Bogdan Mazuru ca ambasador în Austria.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, în 30 aprilie, 14 propuneri privind numirea unor ambasadori.

Candidaţii pentru posturile de ambasador au fost audiaţi în comisiile parlamentare de politică externă în 13 mai şi în 19 mai.

Citeşte şi: Întrevedere între Klaus Iohannis și preşedintele CEDO. Agenda discuțiilor

La prima dintre aceste şedinţe ale comisiilor, Luminiţa Odobescu a primit aviz favorabil pentru postul de Reprezentant Permanent al României la Uniunea Europeană, Mihnea Motoc pentru postul de ambasador în Marea Britanie, Bogdan Mazuru pentru ambasador în Austria, Adrian Vieriţă pentru postul de Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU Geneva, Viorel Moşanu pentru postul de ambasador în Belarus, Mihai Constantin Coman pentru cel de ambasador în Regatul Arabiei Saudite.

Ulterior, au fost audiaţi şi au primit avize favorabile din partea comisiilor parlamentare George Maior – pentru postul de ambasador în SUA, Emil Hurezeanu – pentru postul de ambasador în Germania, Adrian Cioroianu – pentru postul de ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO, Carmen Liliana Podgorean – pentru postul de ambasador în Argentina şi Paraguay, Adrian Davidoiu – pentru ambasador în Norvegia, Iulian Buga – pentru ambasador în Suedia, Ion Jinga – pentru ambasador, Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU, Cristian Tudor – ambasador în Qatar.

Cele mai citite

Veniturile salariale întârziate și acuzații grave de corupție

Angajații Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) sunt în revoltă în această lună, după ce veniturile salariale nu au fost acordate la timp,...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă