21.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Instanța obligă MTS să restituie Federației Române de Tenis banii cuveniți pentru anul 2018

O instanță din Curtea de Apel Bucureşti a anulat actul, marţi, decizia prin care Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a refuzat să aloce bani, în anul 2018, pentru Federaţia Română de Tenis (FRT).

Această decizie a Justiției a fost anunțată, marți, pe site-ul FRT.

„Dispune anularea în parte a Raportului privind îndeplinirea condiţiilor de finanţare ale federaţiilor sportive naţionale şi a Anexei acestuia, publicate pe site-ul Ministerul Tineretului şi Sportului la data de 09.02.2018, cu privire la neeligibilitatea Federaţiei Române de Tenis de a beneficia de finanţare pentru anul 2018. Dispune obligarea pârâtei Ministerul Tineretului şi Sportului la emiterea unui nou raport privind îndeplinirea condiţiilor de finanţare ale federaţiilor sportive naţionale, ţinând cont de considerentele hotărârii pronunţate în prezenta cauză. Respinge, în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, menționează decizia de marți a Curții de Apel.

Pe baza acestei sentințe, „Federaţia Română de Tenis este îndreptăţită acum la restituirea imediată a finanţării refuzate nelegal, actualizată cu rata inflaţiei până la data plăţii efective”, precizează comunicatul FRT.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă