Incredibil! Practică de Evul Mediu la un renumit club african

Oficialii clubului marocan de fotbal Raja Casablanca au sacrificat un berbec într-o ceremonie publică, cu scopul de a frâna seria de accidentări a jucătorilor din ultima perioadă.

Share

Rl online 0 comentarii

18.02.2020 - 17:27

Sacrificiul a avut loc în stadionul clubului din cartierul Oasis la finalul weekend-ului trecut, conform ziarelor locale din Casablanca, act care a provocat stupoarea unor angajaţi ai grupării marocane. Carnea berbecului sacrificat a fost împărţită între angajaţii clubului ca un soi de ofrandă pentru a atrage norocul şi a pune capăt accidentărilor.

De la începutul acestui sezon, 12 jucători de la Raja au suferit accidentări care au avut nevoie de intervenţii chirurgicale sau de perioade prelungite de analize medicale.

Mohamed Arsi, preşedintele comisiei medicale a clubului Raja, susţine că accidentările repetate sunt cauzate de pregătirea deficitară de la începutul sezonului.

Raja a mai recurs la sacrificii în 2006, când un berbec a avut aceeaşi soartă pentru a atrage şansa la cel mai titrat club al fotbalului marocan, cu 11 titluri, opt cupe şi trei trofee ale Ligii Campionilor Africii în palmares.

Comentarii