14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportÎn prima şedinţă de Cabinet, premierul a cerut începerea discuţiilor cu sindicate...

În prima şedinţă de Cabinet, premierul a cerut începerea discuţiilor cu sindicate pe buget şi a atenţionat că nu îi plac cereri gen “Daţi-ne!”

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului pentru Dialog Social, Doina Pană, să înceapă discuţiile cu sindicatele privind proiectul de buget pe anul viitor, dar a avertizat că nu îi plac discuţiile în care solicitanţii adoptă poziţii gen “Daţi-ne, nu ne interesează de unde”.

“O rog pe doamna Pană să se pregătească, că sunt mulţi oameni şi multe sindicate cu care trebuie să discutăm până la întocmirea bugetului, şi să explicăm foarte clar şi pe partea de legislaţie, dar şi pe partea de măsuri concrete ce se poate face”, i-a spus Ponta ministrului delegat pentru Dialog Social, la începutul primei şedinţe a noului Guvern.

El a arătat că discuţiile cu partenerii sociali vor fi derulate “cu bugetul pe masă” şi a avertizat că nu îi plac situaţiile în care sindicatele cer anumite drepturi salariale fără să ţină cont de posibilităţile bugetare ale Guvernului.

“Ce vreau să vă rog, doamna ministru – sunteţi şi nouă în Cabinet, dar sunteţi veche în domeniu – cu cei din educaţie, cu cei din toate celelalte sindicate, punem pe masă bugetul şi hotărâm împreună. Mie nu-mi plac discuţiile alea cu <>, că n-avem un… Cred că ştiu şi ei că de unde nu e, nu se poate da, dar trebuie să fim deschişi, trebuie să le arătăm foarte clar câţi bani avem şi cum putem să-i repartizăm în perioada următoare”, a mai spus Ponta.

Cele mai citite

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație...

Ministerul Finanțelor, sprijin de 12,5 miliarde pentru antreprenori. Cine poate beneficia de noua schemă IMM Plus

Ministerul Finanțelor a propus un buget de 12,5 miliarde de lei pentru sprijinul mediului de afaceri din România, prin intermediul programului IMM Plus. Proiectul asigură,...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă