5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportIliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL, o delimitare de acest partid

Iliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL, o delimitare de acest partid

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că rezoluţia pe care o va adopta PSD la Congres privind interdicţia de a colabora cu PDL reprezintă “o poziţie politică”, o “delimitare de acest partid”, potrivit Mediafax.

“A fost o discuţie generală pe această temă ca să se stabilească această delimitare politică”, a spus Iliescu înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a arătat că actuala guvernare a dus la o situaţie inedită în toată istoria de 22 de ani.

“Este o poziţie politică, o delimitare de acest partid. Pentru că toată această guvernare a acestei grupări a dus la o situaţie inedită în toată istoria noastră de 22 de ani”, a arătat Iliescu, menţionând că dialogul politic şi confruntarea politică dintre putere şi opoziţie a fost o constantă şi pe vremea când în opoziţie se afla Corneliu Coposu, dar “în acelaşi timp”, opoziţia şi puterea se respectau reciproc şi exista un cadru civilizat de desfăşurare a democraţiei pluraliste.

“Ori, asistăm de câţiva ani de zile la o situaţie care nu are nimic de-a face cu democraţia. Această delimitare vrea tocmai să dezavueze această prezenţă de eşicherul nostru politic care a subminat însuşi principiul şi spiritul democraţiei pluraliste”, a menţionat Ion Iliescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezoluţii, iar una dintre acestea “prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL”.

Cele mai citite
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...
Ultima oră
Pe aceeași temă