21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportIliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL, o delimitare de acest partid

Iliescu: Rezoluţia privind necolaborarea cu PDL, o delimitare de acest partid

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că rezoluţia pe care o va adopta PSD la Congres privind interdicţia de a colabora cu PDL reprezintă „o poziţie politică”, o „delimitare de acest partid”, potrivit Mediafax.

„A fost o discuţie generală pe această temă ca să se stabilească această delimitare politică”, a spus Iliescu înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a arătat că actuala guvernare a dus la o situaţie inedită în toată istoria de 22 de ani.

„Este o poziţie politică, o delimitare de acest partid. Pentru că toată această guvernare a acestei grupări a dus la o situaţie inedită în toată istoria noastră de 22 de ani”, a arătat Iliescu, menţionând că dialogul politic şi confruntarea politică dintre putere şi opoziţie a fost o constantă şi pe vremea când în opoziţie se afla Corneliu Coposu, dar „în acelaşi timp”, opoziţia şi puterea se respectau reciproc şi exista un cadru civilizat de desfăşurare a democraţiei pluraliste.

„Ori, asistăm de câţiva ani de zile la o situaţie care nu are nimic de-a face cu democraţia. Această delimitare vrea tocmai să dezavueze această prezenţă de eşicherul nostru politic care a subminat însuşi principiul şi spiritul democraţiei pluraliste”, a menţionat Ion Iliescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezoluţii, iar una dintre acestea „prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă