15.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSportIliescu regretă decesul lui Dumitru Sechelariu

Iliescu regretă decesul lui Dumitru Sechelariu

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu şi-a exprimat regretul pentru decesul fostului primar al Bacăului, adăugând că Dumitru Sechelariu a fost un om care a marcat ultimii ani printr-o prezenţă vie şi apreciată de cetăţeni, potrivit B1 TV.

„Ştiam că stătea rău cu sănătatea şi că a plecat din ţară. Îmi pare foarte rău că a încetat din viaţă. Deci, ne părăseşte un om care a marcat aceşti ani printr-o prezenţă vie şi apreciată de cetăţeni”, a spus Iliescu pentru Mediafax. El a precizat că Sechelariu a fost un om apreciat în Bacău, fiind reprezentatul unei categorii importante de oameni care credeau în el şi care i-au acordat mandatul lor.

 „Nu am avut legături nemijlocite, dar l-am apreciat pentru că a fost un om activ în Bacău. Era deja o persoanalitate, lumea îl apreciase, a fost ales şi a fost un reprezentat al unei categorii importante de oameni care credeau în el şi care i-au acordat mandatul lor. Şi în viaţa economică s-a manifestat ca un om activ”, a mai spus Iliescu. 
 
Dumitru Sechelariu a fost politician şi om de afaceri controversat, spunându-se despre el că este un baron local al PSD. El a fost primarul oraşului Bacău, pe care l-a administrat între 1996 şi 2004. De asemenea, a condus clubul  FCM Bacău din 1992 până în 2007.
 
Dumitru Sechelariu a fost arestat în 2005 pentru infracţiuni de corupţie, dosar instrumentat în 2004. El a stat  45 de zile în arest, fiind acuzat de luare de mită, schimburi şi achiziţii ilicite de terenuri, după care a fost achitat.
 
Potrivit acizaţiilor iniţiale, în perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală, de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA – şi alte15 persoane fizice şi juridice, fiind de 79.744 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupţie.
 
 
După ce a ieşit din arest , Dumitru Sechelariu a declarat că ar fi fost arestat la ordinul preşedintului  Ion Iliescu , a lui Octav Cozmîncă ( lider PSD) , dar şi cu acordul  premierului de atunci, Adrian Năstase. În acelaşi sens a dat atunci declaraţii şi fratele defunctului, Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat ( demis)  în Guvernul Năstase. Dumitru Sechelariu a fost achitat de instanţele de judecată.
 
Ulterior, una dintre fostele firme ale lui Segiu Sechelariu a predat documente procurorilor anticorupţie în dosarele „Zambaccian 1” şi „Zambaccian 2” în care a fost Adrian Năstase a fost acuzat de corupţie.
 
Reamintim că pentru dosarul ” Zambaccian 1″ Parlamentul NU a permis începerea urmăririi penale a fostului premier. Ulterior, Năstase a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”. Peste cîteva zile, Năstase are şanse să fie eliberat deoarece a executat o treime din pedeapsă.
Cele mai citite

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Augustin Zegrean: Nu poți să condamni un om pentru că strigă te miri ce

Fostul președinte al CCR a spus că instituția numită Curtea Constituțională nu pedepsește, verifică doar constituționalitatea legilor Augustin Zegrean a afirmat că "decizia Curții...

Toate aeroporturile din Iran au fost închise până luni dimineață

Agenția France Presse anunţase, inițial, suspendarea zborurilor doar în "unele aeroporturi" ale Iranului Iranul a introdus restricţii asupra zborurilor începând de marţi, când a lansat...
Ultima oră
Pe aceeași temă