15.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportIliescu: Pusee antidemocratice pun ţara într-o lumină nefavorabilă în afara graniţelor

Iliescu: Pusee antidemocratice pun ţara într-o lumină nefavorabilă în afara graniţelor

„Pusee antidemocratice pun ţara într-o lumină nefavorabilă în afara graniţelor”, a afirmat Iliescu, referindu-se la arestarea lui Nicolescu.

Traian Băsescu afirmase mai devreme, într-un discurs, că ţara trebuie să continue lupta împotriva corupţiei.

„Care luptă împotriva corupţiei?”, s-a întrebat liderul onorific al PSD, făcând referire la arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu. Iliescu a spus că există riscul de abuzuri în astfel de situaţii, persoane care sunt arestate preventiv putând să fie nevinovate şi să nu fie ulterior condamnate.

Ion Iliescu, fost preşedinte al României şi actualul preşedinte onorific PSD, a răspuns, la un post de televiziune privat, şi afirmaţiilor făcute sâmbătă de premierul Emil Boc, pe tema alianţei între PSD şi PNL-PC.

Iliescu a subliniat că în 1989 „am trecut de la comunism la democraţie, de la monopartidism la pluripartidism”, subliniind că revoluţia „a dus la transformarea esenţială a structurii de bază a societăţii.”

Emil Boc acuza că „prin noua alianţă pe care o fac cei de la PSD şi PNL, alianţa socialist-populistă, apără şi favorizează statul creat de Ion Iliescu. Prin mentalitatea, gândirea şi lucrurile pe care le-a promovat în România avem un stat care nu a încurajat munca, ci lenea, am avut un stat care i-a obligat pe români să stea cu mâna întinsă. Din tot programul alianţei socialist-populiste cu un singur lucru sunt de acord: că vor rămâne acolo unde sunt şi acum, în opoziţie până în 2019”.

Iliescu versus Băsescu

Fostul preşedinte al României a reclamat, totodată, că discursul lui Traian Băsescu de duminică era de competenţa Executivului: „Nu el trebuia să informeze pe această temă”, a declarat Iliescu la postul citat.

Iliescu a ironizat apelul actualului şef de stat către partide şi trusturi de presă de renunţare la demagogie şi populism pentru voturi.

„Vrea el neaprat să avertizeze partidele sa nu fie populiste?”, a întrebat Iliescu.

PSD nu este PCR

Preşedintele onorific al PSD a ţinut să sublinieze că asocierea între Partidul Social Democrat cu fostul Partid Comunist este greşită. Potrivit lui Iliescu, foştii membri ai PCR s-au împrăştiat pe la toate partidele politice, FSN-ul fiind la bază o formaţiune „diluată”, compusă din politicieni din toate zonele spectrului politic. Toate partidele au moşteniri similare de la PCR, mai crede fostul preşedinte al României.

Cele mai citite

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...

Grecia va impune o interdicție de cel puțin un an asupra noilor închirieri pe termen scurt în Atena

Guvernul grec a anunțat că interdicția asupra noilor licențe pentru închirieri pe termen scurt în trei districte din centrul Atenei va fi în vigoare...

Încep audierile în cazul Manchester City! Campioana Angliei riscă sancțiuni devastatoare

Audierile așteptate cu mare interes în cazul Manchester City, legate de presupuse încălcări ale regulamentelor financiare ale Premier League, încep luni, 16 septembrie. Clubul...
Ultima oră
Pe aceeași temă