19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportIliescu, prins intre dorinta de razbunare si promisiunile lui Geoana

Iliescu, prins intre dorinta de razbunare si promisiunile lui Geoana

Lovit destul de serios de sondajul CURS publicat luni, care arata ca 57% din alegatorii PSD nu-l mai doresc intr-o functie de conducere, Ion Iliescu are astazi o zi grea, fiind de dimineata asteptat la Parchet si dupa-amiaza avand programata mult-asteptata conferinta de presa in care-si planificase sa faca zob conducerea partidului. Surse din apropierea lui Iliescu ne-au declarat ca acesta nu mai era ieri atat de hotarat sa zdrobeasca actuala conducere a PSD cu vestita scrisoare in care ar fi intentionat sa nominalizeze o serie de lideri care ar trebui sa se autosuspende pe motive de imagine proasta. Dupa autosuspendarea lui Nastase din functie, Iliescu lasase sa transpire in presa informatia ca va face publica o lista a pesedistilor compromisi care ar trebui sa faca pasul in spate si ca va cere organizarea de alegeri in partid, pe considerentul ca numai el, Ion Iliescu, mai poate salva PSD de la distrugere.
Se pare ca in urma adunarii PSD de la Poiana Brasov, unde troica Geoana-Mitrea-Rus a repurtat o victorie de etapa in lupta pentru putere, Ion Iliescu si-ar fi recon-siderat atitudinea, dandu-si seama ca nu mai are mari sanse sa se impuna ca un lider caruia partidul sa ii solicite sa se intoarca in functia de presedinte pentru a rezolva criza prin care trece PSD. Mai ales ca acel sondaj i-a aratat limpede ca nu are sustinere nici macar in randul electoratului de stanga pe care el insusi il proslaveste.
In aceste conditii, spun sursele noastre, Iliescu si-ar fi pregatit doua variante de discurs pentru conferinta de astazi, unul mai dur si unul mai diluat, urmand sa aleaga intre cele doua dupa ce se va fi consultat cu presedintele PSD Mircea Geoana, in aceasta dimineata. Geoana a avut duminica seara o convorbire telefonica cu Iliescu, in termeni amiabili, se pare, Iliescu felicitandu-l pe presedintele partidului pentru linia reformista a declaratiei de la Poiana Brasov. Este de asteptat ca Mircea Geoana sa ii faca din nou lui Ion Iliescu propunerea de a fi numit presedinte al Consiliului de Onoare si Conformitate Ideologica ce va fi infiintat prin modificarea statutului, obtinand in schimb liniste, adica Bunicuta sa renunte la a mai agita spiritele amenintand cu scindarea partidului sau cu dezvaluiri despre coruptia pesedistilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă